Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Спартак – Црвена звезда 1:4 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су славили против Спартака у Суботици резултатом 1:4 у оквиру 19. кола Суперлиге Србије и тако освојили важна три бода, односно направили добру увертиру пред последњу утакмицу у јесењем делу сезоне – 171. вечити дерби. За тим Барака Бахара су погађали Јован Мијатовић, који је био стрелац хет-трика, као и Александар Катаи, док су асистенције уписали Гелор Канга, који је наместио два гола, али и Коста Недељковић и Ин Бом Хванг.

 

Спартак – Црвена звезда 1:4 (0:1)
 
Стадион: “Градски стадион у Суботици”. 
 
Судија: Павле Илић. 
 
Стрелци: Мијатовић у 26, 56. и 90. и Катаи у 53. минуту за Црвену звезду, а Тодоровски у 55. минуту за Спартак.
 
Жути картони: Ћаласан (Спартак), Ендиаје (Црвена звезда).
 
Спартак: Вулић, Керкез, Ћаласан (од 81. А. Ђурасовић), А. Ђурасовић (од 50. Лукић), Станојев, Видаковић, Тошески, Бабић, Тодоровски (од 81. Мијић), Бијеловић (од 76. Рошевић), Мудрински (од 76. Убипарип).
 
Резерве: Ђураш, Богићевић, Дунђерски, Јоцић, Крстић, Лукић, Мијић, Рошевић, Стајковић, А. Ђурасовић.
 
Црвена звезда: Глазер, Недељковић, Спајић, Драговић (од 63. Николић), Родић, Хванг (од 79. Красо), Канга, Кнежевић (од 46. Лучић), Мијатовић, Катаи (од 69. Стаменић), Ендиаје (од 63. Олањинка).
 
Резерве: Васиљевић, Дегенек, Милуновић, Николић, Мијаиловић, Стаменић, Букари, Олањинка, Лучић, Митровић, Красо.
 
На добар начин су изабраници Барака Бахара отворили претпоследњи меч у јесењем делу сезоне, те смо тако у седмом минуту видели опасан ударац Катаија из слободног ударца након прекршаја Керкеза над Ендиајеом, са преко 20 метара, када је лопта завршила изнад пречке Вулића. Само минут касније, Звездин Магико је искреирао нову прилику за црвено-беле, јер је искористио пас Мијатовића, пробио по десном боку и идеално центрирао за Ендиајеа, чији је ударац главом завршио на пречки гола домаћих. Након ударца Тодороског у 18. минуту истакао се и Глазер добром интервенцијом.
 
У 26. минуту видели смо погодак за вођство Црвене звезде. Комбиновали су тада најмлађи у тиму Барака Бахара, а на прелеп центаршут Недељковића “слабијом”, левом ногом реаговао је Јован Мијатовић, који је главом у маниру врхунских нападача затресао мрежу Вулића, погодивши први угао и тако наставио са серијом добрих партија и голова у Суперлиги Србије. Имала је Црвена звезда потпуну иницијативу у наставку првог дела игре, али нисмо видели конкретније прилике, те се на паузу отишло минималним вођством црвено-белих.
 
Наставила је Звезда са нападима и на старту другог полувремана, па смо видели сјајну прилику за Катаија у 52. након комбинације Недељковића и Мијатовића, а потоњи је прелепо пронашао Магика, који је опалио по лопти, али му је ударац одбранио Вулић, након чега је уследио корнер. Канга је из ударца из угла идеално центрирао, а Александар Катаи надвисио домаће фудбалере и главом дуплирао предност Звезде у 53. минуту. 
 
Само два минута касније је Тодоровски смањио на 1:2, да би у следећем нападу, црвено-бели дошли до новог гола. Хванг је одлично проиграо Јована Мијатовића у 56. минуту, а млади нападач се на рутински начин по други пут уписао у стрелце. На истеку 65. минута смо видели нову прилику за изабранике Барака Бахара, тада је након одложене лопте Мијатовића, ударац са дистанце опробао Хванг, али није био довољно прецизан, с обзиром да је његов шут завршио преко пречке. 
 
Након високог темпа у првом делу другог полувремена, у наставку је интензитет опао, а још једном се истакао Глазер сјајном одбраном у надокнади времена након шута Станојева, затим је Олањинка имао прилику да повиси на 1:4 на проигравање Красоа. Тачку на утакмицу је ставио Јован Мијатовић, небеским скоком и сјајним ударцем главом када је погодио саме рашље гола Вулића на нову асистенцију Гелора Канге и тако се попео на чело листе стрелаца Црвене звезде у Суперлиги Србије ове сезоне, с обзиром да је био прецизан осам пута, те су изабраници Барака Бахара на рутински начин привели меч крају, и направили добру увертиру за последњи меч у 2023. години, односно 171. вечити дерби, који је на програму у среду од 18 часова.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама