Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Mančester Siti 2:3 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi od Mančester Sitija u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona rezultatom 2:3. Pogotke za tim Baraka Bahara su postizali In Bom Hvang, koji je bio i asistent, kao i Aleksandar Katai, dok je asistenciju upisao i Osman Bukari, a crveno-beli su prikazali dobru partiju, kojom su se oprostili od Lige šampiona za aktuelnu sezonu.

 

Crvena zvezda – Mančester Siti 2:3 (0:1)
 
Stadion: “Rajko Mitić”. 
 
Gledalaca: 49.443.
 
Sudija: Alijar Aghajev (Azerbejdžan). 
 
Strelci: Hvang u 76. i Katai u 90. minutu za Crvenu zvezdu, a Hamilton u 19, Bob u 62. i Filips u 85. minutu za Mančester Siti.
 
Žuti kartoni: Spajić, Bukari, Mijailović, Điga (Crvena zvezda), Filips (Mančester Siti).
 
Crvena zvezda: Glazer, Điga, Spajić (od 65. Rodić), Dragović, Nedeljković (od 78. Kabić), Mijailović, Kanga (od 57. Katai), Olanjinka (od 57. Lučić), Hvang, Bukari, Endiaje (od 57. Mijatović). 
 
Rezerve: Vasiljević, Degenek, Milunović, Rodić, Stamenić, Kangva, Katai, Mitrović, Lučić, Kabić, Kraso, Mijatović.
 
Mančester Siti: Ortega, Luis, Souns (od 86. Ake), Akanđi, Gomez, Filips, Kovačić (od 76. Susoho), Nunješ (od 82. Silva), Hamilton, Griliš (od 46. Foden), Bob.
 
Rezerve: Karson, Voker, Dias, Gvardiol, Ake, Rodri, Alejni, Susoho, Silva, Foden, Alvarez.
 
Krenuli su nešto agresivnije izabranici Baraka Bahara, ali nisu uspeli da naprave ozbiljniju akciju kojom bi eventualno ugrozili gol Ortege. Prvi konkretan napad videli smo od strane Mančester Sitija, koji je došao do prednosti u 19. minutu preko Hamiltona. Sjajnu priliku za Crvenu zvezdu imao je Nedeljković u 27. minutu, koji je na dobru loptu Endiajea sjajno reagovao, lažnjakom izbacio iz igre svog čuvara, ali je njegov udarac “slabijom” nogom završio pored dalje stative gola gostiju. Nije bilo mnogo uzbuđenja u nastavku prvog dela igre, pa smo tek u 41. minutu videli pokušaj Olanjinke, koji je probio po levom boku, odložio loptu na desnu nogu i sa ivice kaznenog prostora opalio, ali direktno u Ortegu.
 
U drugom poluvremenu je Zvezda krenula dosta agresivnije nego što je to bio slučaj u prvih 45 minuta, pa smo tako videli veliku priliku za crveno-bele već nakon šest minuta igre. Tada je odličan centaršut uputio Bukari ka Endiajeu, potonji je na lep način zahvatio loptu, ali je Ortega krajnjim naporima uspeo da odbrani gol. Nakon odbitka, lopta je došla do Kange, koji nije oklevao i opalio po lopti, a ponovo smo videli intervenciju čuvara mreže Mančester Sitija. Usledila je kazna gostiju, koji su u 62. minutu duplirali prednost preko Boba. Novu priliku pred golom gostiju videli smo u 68. minutu, kada je sa distance uputio Mijatović, a napadač rođen 2005. godine je na dobro proigravanje Bukarija pogodio stativu samo dva minuta kasnije. 
 
Napokon je Crvena zvezda došla do gola protiv šampiona Evrope u 76. minutu. Tada je ponovo agilni Bukari bio na visini zadatka, iskoristio grešku defanzivaca gostiju, proigrao In Bom Hvanga, koji je bio neumoljiv i smanjio rezultat na 1:2 za erupciju na tribinama Marakane. Kada je delovalo da će Zvezda napasti gol za izjednačenje, desila se nesmotrenost u poslednjoj liniji našeg tima, kada je Điga povukao Hamiltona u kaznenom prostoru, te je Agajev pokazao na belu tačku, a Filips bio rutinski egzekutor. Igrao se 87. minut, kada je Mijatović nakon odlične lopte Hvanga iz slobodnog udarca pogodio stativu, ali je signalizirana nedozvoljena pozicija. U 90. minutu videli smo pokušaj Bukarija, koji je izblokiran, a lopta je završila u korneru. Tada smo videli još jedan prelep centaršut Hvanga i nebeski skok Aleksandra Kataija koji je zakucao loptu u nebranjeni deo mreže i smanjio na 2:3, što je bio i konačan rezultat utakmice.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama