Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Младост 3:1 (1:1)

Фудбалери Црвене звезде су победом над Младости из Лучана у 18. колу Суперлиге Србије од 3:1 остварили важна три бода. За тим Барака Бахара су погађали Александар Катаи са беле тачке, као и Јован Мијатовић и Ин Бом Хванг, док су по једну асистенцију уписали талентовани нападач и Владимир Лучић.

 

Црвена звезда – Младост 3:1 (1:1)
 
Стадион: “Рајко Митић”.
 
Гледалаца: 6.027.
 
Судија: Лазар Лукић.
 
Стрелци: Катаи у 8, Мијатовић у 68. и Хванг у 88. минуту за Црвену звезду, а Сремчевић у 10. минуту за Младост.
 
Жути картони: Драговић (Црвена звезда), Догнимани (Младост).
 
Црвена звезда: Глазер, Митровић (од 46. Недељковић), Спајић, Драговић, Николић, Мијаиловић (од 46. Кнежевић), Хванг, Катаи (од 72. Канга), Букари (од 46. Мијатовић), Лучић (од 86. Ендиаје), Олањинка.
 
Резерве: Васиљевић, Недељковић, Дегенек, Ђига, Милуновић, Стаменић, Канга, Кнежевић, Красо, Мијатовић, Ендиаје.
 
Младост: Стаменковић, Ћирковић, Милошевић, Жунић (од 72. Радивојевић), Варјачић (од 80. Дивац), Лековић, Величковић (од 61. Молс), Удовичић, Мирић (од 80. Ћирић), Догнимани, Сремчевић.
 
Резерве: Самчовић, Ћирић, Дивац, Крсмановић, Милановић, Милосављевић, Молс, Радивојевић, Тодоровић.
 
Кренули су изузетно офанзивно од самог старта изабраници Барака Бахара, а иако је Глазер имао прву интервенцију на мечу у трећем минуту, имали смо изузетно добру прилику само минут касније, када је по левој страни пробио Лучић, упослио Хванга на другој стативи, али је његов ударац одбранио Стаменковић. Најагилнији од старта био је репрезентативац Јужне Кореје, који је покушао и у шестом минуту када је био изблокиран, а у седмом је након његовог шута лопта погодила Варјачића у руку, па је Звезда добила прилику да поведе са беле тачке. Сигуран из једанаестерца био је Александар Катаи, који је на рутински начин затресао мрежу Младости и постигао свој други гол у Суперлиги Србије ове сезоне. Већ у 10. минуту гости су дошли до изједначења, када је Сремчевић затресао мрежу.
 
Играо се 15. минут када је са левог бока центаршут у петерац упутио Мијаиловић, а Олањинка био највиши у скоку, али је поново бивши голман Звезде био на висини задатка. Наставили су црвено-бели са нападима, а у 27. минуту смо видели једну од најбољих прилика у првом полувремену, када је након дуплог паса Букарија и Хванга, репрезентативац Гане покушао да затресе мрежу, али му је на пут поново стао Стаменковић. Поново је Букари шутирао, овога пута са ивице шеснаестерца, а тада је лопта ишла право у чувара мреже Младости, који је избацио лопту у корнер. До краја полувремена гледали смо константне нападе Црвене звезде, док је најбољу имао Катаи на асистенцију Мијаиловића, када је његов ударац главом завршио тик уз стативу у последњем минуту надокнаде, те је резултат остао непромењен.
 
По повратку на терен, наставила је Звезда са тоталном иницијативом, освежена играчим пониклим на теренима Омладинске школе нашег клуба – Недељковићем, Кнежевићем и Мијатовићем, који су на терен ушли уместо Митровића, Мијаиловића и Букарија, а прву прилику видели смо у 52. минуту, када је са дистанце ударац опробао Николић, али је Стаменковић опет био неумољив. Нови шут изабраника Барака Бахара видели смо у 58. минуту када је Лучић након минијатуре на левом боку опалио по лопти која је завршила преко пречке. Након гужве у шеснаестерцу Младости, добро се снашао Лучић, спустио лопту за Јована Мијатовића, који је опалио по лопти десном, “слабијом” ногом и послао је у сам ћошак за ново вођство Звезде од 2:1 у 68. минуту. 
 
Наставио је нападач рођен 2005. године да бриљира, па је у 75. минуту одложио лопту за Хванга, чији је шут изблокиран, те је завршио тик преко пречке. Корнер је затим извео Канга и сјајно погодио Олањинку, који је био највиши у скоку, али је његов ударац одбранио Стаменковић. У два наврата је затим Кнежевић успео да искористи несмотреност у одбрани гостујуће екипе, али је мало фалило да Црвена звезда удвостручи предност. Прелепу комбинацију у 88. минуту видели смо од стране црвено-белих, када је Мијатовић проиграо Ин Бома Хванга, а потоњи на ефектан начин, од пречку, која је улепшала погодак, поставио коначан резултат – 3:1.
 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама