Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Манчестер Сити 2:3 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су поражени од Манчестер Ситија у последњем колу групне фазе Лиге шампиона резултатом 2:3. Поготке за тим Барака Бахара су постизали Ин Бом Хванг, који је био и асистент, као и Александар Катаи, док је асистенцију уписао и Осман Букари, а црвено-бели су приказали добру партију, којом су се опростили од Лиге шампиона за актуелну сезону.

 

Црвена звезда – Манчестер Сити 2:3 (0:1)
 
Стадион: “Рајко Митић”. 
 
Гледалаца: 49.443.
 
Судија: Алијар Агхајев (Азербејџан). 
 
Стрелци: Хванг у 76. и Катаи у 90. минуту за Црвену звезду, а Хамилтон у 19, Боб у 62. и Филипс у 85. минуту за Манчестер Сити.
 
Жути картони: Спајић, Букари, Мијаиловић, Ђига (Црвена звезда), Филипс (Манчестер Сити).
 
Црвена звезда: Глазер, Ђига, Спајић (од 65. Родић), Драговић, Недељковић (од 78. Кабић), Мијаиловић, Канга (од 57. Катаи), Олањинка (од 57. Лучић), Хванг, Букари, Ендиаје (од 57. Мијатовић). 
 
Резерве: Васиљевић, Дегенек, Милуновић, Родић, Стаменић, Кангва, Катаи, Митровић, Лучић, Кабић, Красо, Мијатовић.
 
Манчестер Сити: Ортега, Луис, Соунс (од 86. Аке), Аканђи, Гомез, Филипс, Ковачић (од 76. Сусохо), Нуњеш (од 82. Силва), Хамилтон, Грилиш (од 46. Фоден), Боб.
 
Резерве: Карсон, Вокер, Диас, Гвардиол, Аке, Родри, Алејни, Сусохо, Силва, Фоден, Алварез.
 
Кренули су нешто агресивније изабраници Барака Бахара, али нису успели да направе озбиљнију акцију којом би евентуално угрозили гол Ортеге. Први конкретан напад видели смо од стране Манчестер Ситија, који је дошао до предности у 19. минуту преко Хамилтона. Сјајну прилику за Црвену звезду имао је Недељковић у 27. минуту, који је на добру лопту Ендиајеа сјајно реаговао, лажњаком избацио из игре свог чувара, али је његов ударац “слабијом” ногом завршио поред даље стативе гола гостију. Није било много узбуђења у наставку првог дела игре, па смо тек у 41. минуту видели покушај Олањинке, који је пробио по левом боку, одложио лопту на десну ногу и са ивице казненог простора опалио, али директно у Ортегу.
 
У другом полувремену је Звезда кренула доста агресивније него што је то био случај у првих 45 минута, па смо тако видели велику прилику за црвено-беле већ након шест минута игре. Тада је одличан центаршут упутио Букари ка Ендиајеу, потоњи је на леп начин захватио лопту, али је Ортега крајњим напорима успео да одбрани гол. Након одбитка, лопта је дошла до Канге, који није оклевао и опалио по лопти, а поново смо видели интервенцију чувара мреже Манчестер Ситија. Уследила је казна гостију, који су у 62. минуту дуплирали предност преко Боба. Нову прилику пред голом гостију видели смо у 68. минуту, када је са дистанце упутио Мијатовић, а нападач рођен 2005. године је на добро проигравање Букарија погодио стативу само два минута касније. 
 
Напокон је Црвена звезда дошла до гола против шампиона Европе у 76. минуту. Тада је поново агилни Букари био на висини задатка, искористио грешку дефанзиваца гостију, проиграо Ин Бом Хванга, који је био неумољив и смањио резултат на 1:2 за ерупцију на трибинама Маракане. Када је деловало да ће Звезда напасти гол за изједначење, десила се несмотреност у последњој линији нашег тима, када је Ђига повукао Хамилтона у казненом простору, те је Агајев показао на белу тачку, а Филипс био рутински егзекутор. Играо се 87. минут, када је Мијатовић након одличне лопте Хванга из слободног ударца погодио стативу, али је сигнализирана недозвољена позиција. У 90. минуту видели смо покушај Букарија, који је изблокиран, а лопта је завршила у корнеру. Тада смо видели још један прелеп центаршут Хванга и небески скок Александра Катаија који је закуцао лопту у небрањени део мреже и смањио на 2:3, што је био и коначан резултат утакмице.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама