Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Prva pobeda u Ligi šampiona, konačno savladani Splićani

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u Ligi šampiona trijumfom nad splitskim Jadranom na 25.maju u okviru 4.kola grupe C – 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3).

Uspeli su konačno crveno-beli da savladaju Splićane, koji su se u prethodnim mečevima u samom finišu vraćali u utakmicu i dolazili do pobeda. Ovog puta Zvezda je bila odlučnija da prekine taj negativni niz.

Počelo je sa dva gola našeg tima preko Bursaća i Semana, a Mišović je imao nekoliko sjajnih intervencija. Jadran se vratio u meč golovima Harkova, koji prvo iskoristio igrača više, a zatim pogodio i sa pet metara. Zvezdi je prednost doneo Subotić sa pet metara.

U nekoliko navrata Zvezda je mogla da duplira prednost i da materijalizuje odličnu igru u odbrani i Mišovićeve intervencije. Uspeo je Radović, ali su opet gosti preko Harkova iz peterca a zatim i Fatovića da dođu do izjednačenja, (4:4). Marinić-Kragić je doneo vođstvo svom timu a seriju protivnika je prekinuo Gogov, prvo sa pet metara, a zatim i sa krila za 6:5.

Usledila je nova serija Jadrana preko Đura Radovića, Harkova i ponovo Marinića-Kragića, a Butić je imao priliku da napravi razliku i odlepi Jadran, međutim pogodio je prečku. Crveno-beli su to znali da kazne i odgovorili istom merom. Vasić je pogodio iz peterca, zatim Basara sa igračem više i Marković za 9:8. Pokušali su i Harkov, čiji je udarac zaustavila prečka, zatim i Bukić, a Fatovićev udarac je izblokirao Milojević.

U poslednjih osam minuta videli smo još veću borbu i gol za gol. Pogađali su golman Anić, Radović, Harkov, Vrlić i Basara za 11:11, a pobedu Crvenoj zvezdi doneo je Vasić na 2:21 do kraja. Marinić-Kragić je pogodio prečku, a udarce Harkova i Fatovića u poslednjoj sekundi zaustavio je Mišović i sačuvao pobedu našem timu.

Po dva gola su postigli Radović, Vasić, Basara i Gogov, Subotić, Marković, Bursać i Seman su pogađali jednom.

Zvezda se nalazi na trećem mestu sa četiri boda, dok je Jadran i dalje drugi sa šest bodova.

Zvezdu očekuje mala pauza do utakmice četvrtfinala Kupa Srbije protiv Proletera 11. novembra a nakon toga i meč 5. kola Lige šampiona u Budimpešti protiv Ferencvaroša.

CRVENA ZVEZDA – JADRAN 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3)
Beograd, bazen: SC „25.maj“. Sudije: Rafaele Kolombo (Italija) i Radoslav Korižna (Poljska). Isključenja: Crvena zvezda 12, Jadran 10. Peterci: Crvena zvezda 4(4), Jadran 3(3).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 1, Gajić, Marković 1, Subotić 1(1), Vasić 2(1), Gogov 2(1), Basara 2, Vukićević, Seman 1, Milojević, Radović 2(1), Ivanović. Trener: Aleksandar Filipović

JADRAN: Anić 1, Čagalj, Marinić Kragić 2(1), Biljaka, Butić, Pejković, Bukić, Harkov 5(2), Radović 1, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević, Marcelić. Trener: Jure Marelja

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama