Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Прва победа у Лиги шампиона, коначно савладани Сплићани

Ватерполисти Црвене звезде остварили су прву победу у Лиги шампиона тријумфом над сплитским Јадраном на 25.мају у оквиру 4.кола групе Ц – 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3).

Успели су коначно црвено-бели да савладају Сплићане, који су се у претходним мечевима у самом финишу враћали у утакмицу и долазили до победа. Овог пута Звезда је била одлучнија да прекине тај негативни низ.

Почело је са два гола нашег тима преко Бурсаћа и Семана, а Мишовић је имао неколико сјајних интервенција. Јадран се вратио у меч головима Харкова, који прво искористио играча више, а затим погодио и са пет метара. Звезди је предност донео Суботић са пет метара.

У неколико наврата Звезда је могла да дуплира предност и да материјализује одличну игру у одбрани и Мишовићеве интервенције. Успео је Радовић, али су опет гости преко Харкова из петерца а затим и Фатовића да дођу до изједначења, (4:4). Маринић-Крагић је донео вођство свом тиму а серију противника је прекинуо Гогов, прво са пет метара, а затим и са крила за 6:5.

Уследила је нова серија Јадрана преко Ђура Радовића, Харкова и поново Маринића-Крагића, а Бутић је имао прилику да направи разлику и одлепи Јадран, међутим погодио је пречку. Црвено-бели су то знали да казне и одговорили истом мером. Васић је погодио из петерца, затим Басара са играчем више и Марковић за 9:8. Покушали су и Харков, чији је ударац зауставила пречка, затим и Букић, а Фатовићев ударац је изблокирао Милојевић.

У последњих осам минута видели смо још већу борбу и гол за гол. Погађали су голман Анић, Радовић, Харков, Врлић и Басара за 11:11, а победу Црвеној звезди донео је Васић на 2:21 до краја. Маринић-Крагић је погодио пречку, а ударце Харкова и Фатовића у последњој секунди зауставио је Мишовић и сачувао победу нашем тиму.

По два гола су постигли Радовић, Васић, Басара и Гогов, Суботић, Марковић, Бурсаћ и Семан су погађали једном.

Звезда се налази на трећем месту са четири бода, док је Јадран и даље други са шест бодова.

Звезду очекује мала пауза до утакмице четвртфинала Купа Србије против Пролетера 11. новембра а након тога и меч 5. кола Лиге шампиона у Будимпешти против Ференцвароша.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАДРАН 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3)
Београд, базен: СЦ „25.мај“. Судије: Рафаеле Коломбо (Италија) и Радослав Корижна (Пољска). Искључења: Црвена звезда 12, Јадран 10. Петерци: Црвена звезда 4(4), Јадран 3(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 1, Гајић, Марковић 1, Суботић 1(1), Васић 2(1), Гогов 2(1), Басара 2, Вукићевић, Семан 1, Милојевић, Радовић 2(1), Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

ЈАДРАН: Анић 1, Чагаљ, Маринић Крагић 2(1), Биљака, Бутић, Пејковић, Букић, Харков 5(2), Радовић 1, Врлић 1, Фатовић 1, Дужевић, Марцелић. Тренер: Јуре Мареља

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама