Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвено-бели после петераца поражени у Требињу

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 3. колу Ц групе Лиге шампиона у Требињу од Јадрана из Херцег Новог резултатом 21:20, после бољег извођења петераца.

Црвено-бели су имали фантастичну подршку са препуних трибина на базену Бање у Требињу, водили су са три гола предности у завршници меча, али на жалост нису успели да освоје сва три бода.

Повели су „домаћи“ са 2:1 после прве четвртине, али је Звезда у наставку играла храбро и одважно и головима Суботића и Семана преокренула резултат у своју корист. Црвено-бели су преко Басаре и Суботића дошли и до плус два у трећој четвртини (3:5), а након 24 минута игре било је 6:5 за изабранике Александра Филиповића.

Наставила је наша екипа са добром игром и у последњем периоду, па су Васић и Семан искористили нападе са играчем више и на семафору је писало 8:5 за Црвену звезду. Чинило се да ће наши ватерполисти у Београд однети три бода, али Црногорци то нису дозволили. Успели су за два и по минута да постигну три гола и изједначе резултат. Имали су црвено-бели прилику да ипак однесу победу. Тајм аут Филиповића, последњи напад, седам секунди до краја сусрета. Брза акција, одличан проток лопте која је завршила у мрежи, али су судије тај погодак поништиле, па су победника дуела одлучивали петерци.

Врхунац драме достигнут је у шутевима са пет метера. У другој серији пенала Дурковић је одбранио Басари, па је Јадран имао предност, али је одлични Владимир Мишовић зауставио шут Лазара Вукићевића у четвртој серији и дао прилику нашим момцима да продуже пенале. То се и десило, а победника је одлучила тек 14. серија петераца када је Гаврил Суботић промашио.

Не рачунајући петерце, најефикаснији на мечу је био капитен Јадрана Мартин Гардашевић са 4 гола. По два гола за Црвену звезду су постигли Марко Радовић, Лукас Семан и Гаврил Суботић.

Црвена звезда је са гостовања из Требиња однела један бод, па се након три одиграна кола налази на 4. месту на табели Ц групе. У 4. колу Лиге шампиона црвено-бели дочекују Јадран из Сплита 31. октобра у 20 часова на базену СРЦ „Милан Гале Мушкатировић – 25. мај“ у Београду.

ЈАДРАН ХН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 21:20 (2:1, 0:2, 3:3, 3:2, петерци 13:12)

Требиње – Базен: Бање. Судије: Хендрик Шоп (Немачка) и Давид Гомез (Шпанија). Искључења: Јадран 7, Црвена звезда 13. Петерци: Црвена звезда 2(1).

ЈАДРАН ХН: Дуровић, Колод 1, Вучуровић, Вукићевић, Вујовић, Д.Радовић 1, Нагаев 1, Гардашевић 4, Банићевић 1, Сладовић, Царај, В.Радовић, И.Радовић. Тренер: Петар Радановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ, Данковић, Марковић, Суботић 2, Васић 1, Гогов, Басара 1, Вукићевић, Семан 2, Милојевић, Радовић 2, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама