Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli posle peteraca poraženi u Trebinju

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su u 3. kolu C grupe Lige šampiona u Trebinju od Jadrana iz Herceg Novog rezultatom 21:20, posle boljeg izvođenja peteraca.

Crveno-beli su imali fantastičnu podršku sa prepunih tribina na bazenu Banje u Trebinju, vodili su sa tri gola prednosti u završnici meča, ali na žalost nisu uspeli da osvoje sva tri boda.

Poveli su „domaći“ sa 2:1 posle prve četvrtine, ali je Zvezda u nastavku igrala hrabro i odvažno i golovima Subotića i Semana preokrenula rezultat u svoju korist. Crveno-beli su preko Basare i Subotića došli i do plus dva u trećoj četvrtini (3:5), a nakon 24 minuta igre bilo je 6:5 za izabranike Aleksandra Filipovića.

Nastavila je naša ekipa sa dobrom igrom i u poslednjem periodu, pa su Vasić i Seman iskoristili napade sa igračem više i na semaforu je pisalo 8:5 za Crvenu zvezdu. Činilo se da će naši vaterpolisti u Beograd odneti tri boda, ali Crnogorci to nisu dozvolili. Uspeli su za dva i po minuta da postignu tri gola i izjednače rezultat. Imali su crveno-beli priliku da ipak odnesu pobedu. Tajm aut Filipovića, poslednji napad, sedam sekundi do kraja susreta. Brza akcija, odličan protok lopte koja je završila u mreži, ali su sudije taj pogodak poništile, pa su pobednika duela odlučivali peterci.

Vrhunac drame dostignut je u šutevima sa pet metera. U drugoj seriji penala Durković je odbranio Basari, pa je Jadran imao prednost, ali je odlični Vladimir Mišović zaustavio šut Lazara Vukićevića u četvrtoj seriji i dao priliku našim momcima da produže penale. To se i desilo, a pobednika je odlučila tek 14. serija peteraca kada je Gavril Subotić promašio.

Ne računajući peterce, najefikasniji na meču je bio kapiten Jadrana Martin Gardašević sa 4 gola. Po dva gola za Crvenu zvezdu su postigli Marko Radović, Lukas Seman i Gavril Subotić.

Crvena zvezda je sa gostovanja iz Trebinja odnela jedan bod, pa se nakon tri odigrana kola nalazi na 4. mestu na tabeli C grupe. U 4. kolu Lige šampiona crveno-beli dočekuju Jadran iz Splita 31. oktobra u 20 časova na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović – 25. maj“ u Beogradu.

JADRAN HN – CRVENA ZVEZDA 21:20 (2:1, 0:2, 3:3, 3:2, peterci 13:12)

Trebinje – Bazen: Banje. Sudije: Hendrik Šop (Nemačka) i David Gomez (Španija). Isključenja: Jadran 7, Crvena zvezda 13. Peterci: Crvena zvezda 2(1).

JADRAN HN: Durović, Kolod 1, Vučurović, Vukićević, Vujović, D.Radović 1, Nagaev 1, Gardašević 4, Banićević 1, Sladović, Caraj, V.Radović, I.Radović. Trener: Petar Radanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać, Danković, Marković, Subotić 2, Vasić 1, Gogov, Basara 1, Vukićević, Seman 2, Milojević, Radović 2, Ivanović. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama