Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Trajal – Crvena zvezda 0:6 (0:1)

Crvena zvezda je na rutinski način preskočila prvu prepreku u Kupu Srbije ove sezone, te slavila protiv Trajala u Kruševcu rezultatom 0:6. Za tim Baraka Bahara su pogađali dvostruki strelac Jovan Šljivić, kao i Šerif Endiaje, Nikola Knežević i Jovan Mijatović, uz autogol Spasojevića, dok su asistencije upisali naš kapiten – Aleksandar Dragović, Kosta Nedeljković i Lazar Nikolić.

 

Trajal – Crvena zvezda 0:6 (0:1)
 
Stadion: „Mladost“.
 
Sudija: Nikola Petrović.
 
Strelci: Spasojević (autogol) u 9, Endiaje u 53, Šljivić u 75. i 91, Knežević u 77. i Mijatović u 89. minutu.
 
Žuti kartoni: Nikolić (Trajal), Dragović, Knežević (Crvena zvezda).
 
Trajal: Jovanović, Stević, Punoševac, Spasojević, Vojinović, Đorđević (od 60. Jović), Radivojević (od 60. Đurović), Nikolić, Kostić Milutinović (od 74. Beskorvajni), Rašković (od 78. Milenković), Gogić. 
 
Rezerve: Simić, Marković, Jevtić, Jović, Đurović, Mtrović, Beskorvajni, Arsenović, Ivezić, Ilić, Milenković.
 
Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Spajić, Dragović (od 79. Milosavljević), Nikolić, Mijailović (od 79. Vukojević), Knežević, Katai (od 61. Ivanić), Kabić, Olanjinka (od 61. Šljivić), Endiaje (od 61. Mijatović).
 
Rezerve: Vasiljević, Vigo, Milosavljević, Ivanić, Šljivić, Maksimović, Mituljikić, Vukojević, Mijatović.
 
Barak Bahar je bio prinuđen da kombinuje pred prvu utakmicu Kupa Srbije ove sezone, s obzirom da nije mogao da računa na čak 14 fudbalera, koji su branili dresove svojih nacionalnih timova za vreme reprezentativne pauze. To nije poremetilo našeg stručnjaka, s obzirom da od starta sezone računa na veliki broj kvalitetnih igrača, od kojih je nekolicina dobila priliku da se dokazuje protiv Trajala. Očekivano su crveno-beli otvorili utakmicu na dominantan način i poveli u ranoj fazi. Igrao se deveti minut kada je Crvena zvezda došla do prednosti, tada je prelep centaršut Lazara Nikolića, defanzivac Trajala – Spasojević, nesmotreno zahvatio loptu i smestio je u malu mrežu sopstvenog gola.
 
Nakon pola sata igre smo videli sjajan centaršut sa desnog boka, do tada najagilnijeg fudbalera na terenu – Kabića za Kneževića, koji nije bio dovoljno precizan, te je njegov udarac glavom završio pored gola. Isti fudbaler Zvezde se našao u gotovo identičnoj šansi i u 35. minutu, ovoga puta na proigravanje Mijailovića, s tim što je tada Jovanović intervenisao. Samo minut kasnije je Katai šutirao sa distance, nakon nekoliko lepih poteza, ali je ponovo čuvar mreže domaćih bio na visini zadatka. U 41. minutu smo videli spornu situaciju, kada je glavni arbitar dosudio slobodan udarac sa distance, iako je u prvi mah delovalo da će to biti kazneni udarac za Crvenu zvezdu. Iako smo imali nekoliko izglednih prilika, sa minimalnom prednošću Zvezde se otišlo na pauzu.
 
Sjajno su otvorili i drugi deo igre izabranici Baraka Bahara, te je već u 53. minutu došlo do novog pogotka Crvene zvezde, kada je Dragović spojio sa golom Šerifa Endiajea, koji je bio neumoljiv i udvostručio prednost našeg kluba. Novu priliku za crveno-bele videli smo u 62. minutu, kada su kombinovala Zvezdina deca – Nedeljković, Mijatović i Šljivić, dok je potonji zapretio, ali mu je na put stao Jovanović. Ponovo su momci ponikli u našoj Omladinskoj školi stvorili priliku, tačnije Šljivić i Mijatović u 68. minutu, ali je tada Spajiću nedostajalo koncentracije da smesti glavom loptu u praznu mrežu iz peterca.
 
Itekako su bili raspoloženi momci rođeni 2005. godine, pa smo u 70. minutu videli proigravanje Šljivića za Mijatovića i novu paradu golmana domaćih. Isplatio se trud Jovanu Šljiviću u 75. minutu, kada je na proigravanje Ivanića pogodio dalji ugao gola Trajala i tako došao do svog prvog gola u Zvezdi na zvaničnim mečevima. Samo dva minuta kasnije je i Nikola Knežević, nakon oduzete lopte došao do prvenca u crveno-belom dresu na efektan način. Veliki dan je bio danas i za imenjake – Veljka Milosavljevića i Vukojevića, omladince koji su debitovali za naš klub. Do kraja meča smo videli promašen jedanaesterac Đurovića u 87. minutu, koji je šutirao preko gola. Usledila je kazna Crvene zvezde u 89. minutu, kada su kombinovali klasići rođeni 2005. godine, a centaršut Nedeljkovića je Jovan Mijatović sproveo loptu u mrežu, dok je konačan rezultat postavio Jovan Šljivić svojim drugim golom na meču u 91. minutu na asistenciju Lazara Nikolića.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama