Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Раднички 1923 – Црвена звезда 3:4 (2:3)

Савладали су фудбалери Црвене звезде екипу Радничког 1923 у Крагујевцу резултатом 3:4, у утакмици након које следи двонедељна репрезентативна пауза. Најзапаженији у редовима тима који предводи Барак Бахар били су Питер Олањинка и Мирко Иванић са по два поготка, колико је и креирао Владимир Лучић, док асистенцију бележе Шериф Ендиаје и Осман Букари.

 

Раднички 1923 – Црвена звезда 3:4 (2:3)

Стадион: „Чика Дача“, Крагујевац.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Глушчевић у 21, Чинеду у 38. и Зорић у 90. минуту за Раднички 1923, а Олањинка у 29. и 33. и Иванић у 44. и 66. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Вижђи, Радовановић, Милуновић, Зорић (Раднички 1923), Ђига, Мијаиловић (Црвена звезда).

Раднички 1923: Лековић, Поповић (од 46. Јовановић), Митровић, Радовановић (од 48. Томовић), Пецељ, Зорић, Ристић, Вижђи (од 46. Бевис), Чоловић, Глушчевић (од 53. Томић), Чинеду.

Резерве: Пајовић, Томовић, Ђурић, Милошевић, Видовић, Енгбесо, Јовановић, Алексић, Томић, Видаков, Бевис.

Црвена звезда: Глазер, Ђига, Мијаиловић (од 83. Милуновић), Драговић, Букари (од 67. Дегенек), Хванг (од 67. Стаменић), Канга, Лучић, Иванић (од 75. Катаи), Олањинка, Ендиаје (од 75. Красо).

Резерве: Поповић, Дегенек, Спајић, Милуновић, Николић, Стаменић, Кангва, Катаи, Митровић, Кабић, Красо.

Последњу утакмицу у актуелном мини-циклусу пред одлазак на репрезентативну паузу, Звездини играчи су схватили и више него озбиљно, те је од старта сусрета чета Барака Бахара хитала ка голу Крагујевчана у намери да тријумфује на „Чика Дачи“.

Ипак, први су запретили домаћи у другом минуту преко вихорног Чоловића који је пробио по десном боку у намери да упосли Глушчевића, али се испред нападача Радничког нашао Глазер и интервенисао. Градила је Звезда игру кроз додавања која су била отежана услед терена, па су се неретко, пре свих Иванић и Букари одлучивали и на игру „један на један“. Најконкретније у уводном делу меча било је у 16. минуту када је Иванић успео у једном од соло продора и асистирао за Ендијаеа чији је ударац из петерца два пута успео да заустави Лековић, те одржи домаће у животу.

Раднички је дошао до предности у 21. минуту када је Глушчевић прецизно погодио са ивице казненог простора. Није дуго стајало на семафору 1:0, јер се за то побринуо Питер Олањинка који је изједначио резултат у 29. минуту, након што му је Ендиаје исконтролисао лопту, а нигеријски нападач са пенала, у паду, матирао Лековића. Но, одлучио је Олањинка да узме ствари у своје ноге у првом полувремену и да у 33. минуту у потпуности преокрене резултат, након што је Лучић дриблао на левом боку, а затим одиграо повратну за расположеног Нигеријца који је погодио рашље. Ипак, домаћи су преко Чинедуа који се добро снашао у петерцу након одбитка стигли до изједначења у 38. минуту. Шансе Хванга и Драговића најавиле су најлепши потез на мечу у режији Мирка Иванића. Био је то 44. минут када је Лучић упослио Иванића, а он на малом простору са два дриблинга избацио читаву одбрану Радничког и савладао Лековића.

Спорије се ушло у друго полувреме, али је поново Иванић био тај од кога је претила константна опасност по Лековићев гол, па је тако и у 56. минуту мало фалило да после слалома и два дриблинга, поново погоди, али је чувар мреже Радничког био за нијансу бржи. Но, десет минута касније, Иванић је показао чисту класу. Букари је прошао по десном боку, одиграо повратну за Иванића који је из дотрчавања, са ивице казненог простора, без оклевања након што је лопта одскочила погодио рашље.

Мењао је потом Бахар, па су терен видели и Дегенек, Стаменић, Катаи, Красо и на послетку Милуновић, али је однос снага на терену остао исти, премда су домаћи у надокнади постигли још један погодак, преко капитена Зорића. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама