Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Јанг Бојс 2:2 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са Јанг Бојсом у другом колу групне фазе Лиге шампиона резултатом 2:2. За црвено-беле су погађали Шериф Ендиаје и Осман Букари, који је био и асистент код првог гола, док је други гол “наместио” Жан Филип Красо.

 

Црвена звезда – Јанг Бојс 2:2 (1:0)
 
Стадион: “Рајко Митић”.
 
Гледалаца: 47.201.
 
Судија: Вилијам Колум (Шкотска)
 
Стрелци: Ендиаје у 35. и Букари у 88. минуту за Црвену звезду, а Угринић у 48. и Итен у 61. минуту за Јанг Бојс.
 
Жути картони: Ендиаје, Иванић, Хванг, Букари, Мијаиловић, Драговић (Црвена звезда), Малеш, Камара, Нијасе (Јанг Бојс).
 
Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Ђига, Драговић, Родић (од 62. Олањинка), Стаменић (од 70. Лучић), Хванг, Иванић, Букари, Митровић (од 70. Катаи), Ендиаје (од 80. Красо).
 
Резерве: Поповић, Васиљевић, Дегенек, Спајић, Милуновић, Кангва, Канга, Олањинка, Кабић, Катаи, Лучић, Красо.
 
Јанг Бојс: Рачопи, Јанко, Камара, Бенито (од 47. Аменда), Гарсија, Нијасе, Угринић, Малеш (од 75. Чајва), Елиа, Монтеиро, Итен (од 75. Ганвула).
 
Резерве: Балумс, Аменда, Лакоми, Коли, Чајва, Енсаме, Персон, Рудани, Блум, Лустенбергер, Ганвула.
 
На одличан начин је отворен меч од стране изабраника Барака Бахара, који су били ношени хуком са пуних трибина стадиона “Рајко Митић”, а прву прилику видели смо већ у шестом минуту, када су комбиновала последња два појачања Звезде овог лета, тада је Хванг упутио оштру лопту у петерац, а Ендиаје на атрактиван начин, популарном “штиклом” упутио ударац, али Рачопи крајњим напорима успео да спречи рано вођство црвено-белих. Гледали смо рововску борбу на средини терена све до 26. минута, када је прву конкретнију прилику имала гостујућа екипа преко Гарсије, који је шутирао са дистанце, али је Глазер сјајно интервенисао и избацио лопту у корнер.
 
Играо се 35. минут када је Црвена звезда дошла до вођства! Прелепу лопту је тада Драговић упутио за Букарија, који је пролетео до шеснаестерца Јанг Бојса, а онда несебично проиграо Шерифа Ендиаја на другој стативи, који је само спровео лопту у празну мрежу за ерупцију на трибинама Маракане, док смо, као што је био случај у Манчестеру на потврду гола из ВАР собе чекали два минута. У надокнади времена смо видели пресликану акцију првог гола Звезде у овосезонској Лиги шампиона, комбиновали су Иванић и Букари, с тим што је овога пута потоњи ипак био милиметрима у недозвољеној позицији. Наставио је Глазер у последњем минуту надокнаде са одбранама, те је сјајном парадом спречио Угринића да изједначи.
 
Није добро кренуло друго полувреме по нашу екипу, с обзиром да је у 48. минуту Угринић поравнао резултат на 1:1. Невероватну одбрану Омрија Глазера видели смо и 50. минуту, када је врховима прстију спречио да покушај Итена заврши у мрежи. Одличан контранапад наше екипе виђен је у 53. миниуту, када су Хванг и Митровић комбиновали, тада је репрезентативац Србије шутирао искоса са леве стране, лопта се након интервенције Рачопија одбила до интернационалца из Јужне Кореје, који је такође покушао, али се опет истакао голман гостију, те је Ендиаје из недозвољене позиције затресао мрежу, што је био други поништен гол Звезде на овом мечу.
 
Играо се 60. минут када је након интервенције ВАР-а, Вилијам Колум показао на белу тачку, када је лопта у руку погодила Ђигу, док је Итен био прецизан из једанаестерца. У 70. минуту је на терен ушао Александар Катаи, који је дебитовао у Лиги шампиона и било му је потребно свега 60 секунди да дође до велике прилике, али је Раћопи био на висини задатка, као и у 72. минуту када је покушао Ендиаје главом, док су се обе шансе десиле након центаршутева Хванга. Мијаиловић је у 78. минуту прелепо центрирао и пронашао Катаија, који је тада затресао само спољни део мреже. Дочекали смо изједначење Црвене звезде у 88. минуту када је Красо на маестралан начин пронашао Букарија, док је репрезентативац Гане пробушио мрежу Јанг Бојса за 2:2. Нападала је Звезда до самог краја меча, а у последњем минуту надокнаде је Хванг пронашао Катаија, чији је ударац завршио поред гола, а резултат остао непромењен.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама