Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Jang Bojs 2:2 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Jang Bojsom u drugom kolu grupne faze Lige šampiona rezultatom 2:2. Za crveno-bele su pogađali Šerif Endiaje i Osman Bukari, koji je bio i asistent kod prvog gola, dok je drugi gol “namestio” Žan Filip Kraso.

 

Crvena zvezda – Jang Bojs 2:2 (1:0)
 
Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 47.201.
 
Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)
 
Strelci: Endiaje u 35. i Bukari u 88. minutu za Crvenu zvezdu, a Ugrinić u 48. i Iten u 61. minutu za Jang Bojs.
 
Žuti kartoni: Endiaje, Ivanić, Hvang, Bukari, Mijailović, Dragović (Crvena zvezda), Maleš, Kamara, Nijase (Jang Bojs).
 
Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Điga, Dragović, Rodić (od 62. Olanjinka), Stamenić (od 70. Lučić), Hvang, Ivanić, Bukari, Mitrović (od 70. Katai), Endiaje (od 80. Kraso).
 
Rezerve: Popović, Vasiljević, Degenek, Spajić, Milunović, Kangva, Kanga, Olanjinka, Kabić, Katai, Lučić, Kraso.
 
Jang Bojs: Račopi, Janko, Kamara, Benito (od 47. Amenda), Garsija, Nijase, Ugrinić, Maleš (od 75. Čajva), Elia, Monteiro, Iten (od 75. Ganvula).
 
Rezerve: Balums, Amenda, Lakomi, Koli, Čajva, Ensame, Person, Rudani, Blum, Lustenberger, Ganvula.
 
Na odličan način je otvoren meč od strane izabranika Baraka Bahara, koji su bili nošeni hukom sa punih tribina stadiona “Rajko Mitić”, a prvu priliku videli smo već u šestom minutu, kada su kombinovala poslednja dva pojačanja Zvezde ovog leta, tada je Hvang uputio oštru loptu u peterac, a Endiaje na atraktivan način, popularnom “štiklom” uputio udarac, ali Račopi krajnjim naporima uspeo da spreči rano vođstvo crveno-belih. Gledali smo rovovsku borbu na sredini terena sve do 26. minuta, kada je prvu konkretniju priliku imala gostujuća ekipa preko Garsije, koji je šutirao sa distance, ali je Glazer sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner.
 
Igrao se 35. minut kada je Crvena zvezda došla do vođstva! Prelepu loptu je tada Dragović uputio za Bukarija, koji je proleteo do šesnaesterca Jang Bojsa, a onda nesebično proigrao Šerifa Endiaja na drugoj stativi, koji je samo sproveo loptu u praznu mrežu za erupciju na tribinama Marakane, dok smo, kao što je bio slučaj u Mančesteru na potvrdu gola iz VAR sobe čekali dva minuta. U nadoknadi vremena smo videli preslikanu akciju prvog gola Zvezde u ovosezonskoj Ligi šampiona, kombinovali su Ivanić i Bukari, s tim što je ovoga puta potonji ipak bio milimetrima u nedozvoljenoj poziciji. Nastavio je Glazer u poslednjem minutu nadoknade sa odbranama, te je sjajnom paradom sprečio Ugrinića da izjednači.
 
Nije dobro krenulo drugo poluvreme po našu ekipu, s obzirom da je u 48. minutu Ugrinić poravnao rezultat na 1:1. Neverovatnu odbranu Omrija Glazera videli smo i 50. minutu, kada je vrhovima prstiju sprečio da pokušaj Itena završi u mreži. Odličan kontranapad naše ekipe viđen je u 53. miniutu, kada su Hvang i Mitrović kombinovali, tada je reprezentativac Srbije šutirao iskosa sa leve strane, lopta se nakon intervencije Račopija odbila do internacionalca iz Južne Koreje, koji je takođe pokušao, ali se opet istakao golman gostiju, te je Endiaje iz nedozvoljene pozicije zatresao mrežu, što je bio drugi poništen gol Zvezde na ovom meču.
 
Igrao se 60. minut kada je nakon intervencije VAR-a, Vilijam Kolum pokazao na belu tačku, kada je lopta u ruku pogodila Đigu, dok je Iten bio precizan iz jedanaesterca. U 70. minutu je na teren ušao Aleksandar Katai, koji je debitovao u Ligi šampiona i bilo mu je potrebno svega 60 sekundi da dođe do velike prilike, ali je Raćopi bio na visini zadatka, kao i u 72. minutu kada je pokušao Endiaje glavom, dok su se obe šanse desile nakon centaršuteva Hvanga. Mijailović je u 78. minutu prelepo centrirao i pronašao Kataija, koji je tada zatresao samo spoljni deo mreže. Dočekali smo izjednačenje Crvene zvezde u 88. minutu kada je Kraso na maestralan način pronašao Bukarija, dok je reprezentativac Gane probušio mrežu Jang Bojsa za 2:2. Napadala je Zvezda do samog kraja meča, a u poslednjem minutu nadoknade je Hvang pronašao Kataija, čiji je udarac završio pored gola, a rezultat ostao nepromenjen.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama