Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Трајал – Црвена звезда 0:6 (0:1)

Црвена звезда је на рутински начин прескочила прву препреку у Купу Србије ове сезоне, те славила против Трајала у Крушевцу резултатом 0:6. За тим Барака Бахара су погађали двоструки стрелац Јован Шљивић, као и Шериф Ендиаје, Никола Кнежевић и Јован Мијатовић, уз аутогол Спасојевића, док су асистенције уписали наш капитен – Александар Драговић, Коста Недељковић и Лазар Николић.

 

Трајал – Црвена звезда 0:6 (0:1)
 
Стадион: „Младост“.
 
Судија: Никола Петровић.
 
Стрелци: Спасојевић (аутогол) у 9, Ендиаје у 53, Шљивић у 75. и 91, Кнежевић у 77. и Мијатовић у 89. минуту.
 
Жути картони: Николић (Трајал), Драговић, Кнежевић (Црвена звезда).
 
Трајал: Јовановић, Стевић, Пуношевац, Спасојевић, Војиновић, Ђорђевић (од 60. Јовић), Радивојевић (од 60. Ђуровић), Николић, Костић Милутиновић (од 74. Бескорвајни), Рашковић (од 78. Миленковић), Гогић. 
 
Резерве: Симић, Марковић, Јевтић, Јовић, Ђуровић, Мтровић, Бескорвајни, Арсеновић, Ивезић, Илић, Миленковић.
 
Црвена звезда: Глазер, Недељковић, Спајић, Драговић (од 79. Милосављевић), Николић, Мијаиловић (од 79. Вукојевић), Кнежевић, Катаи (од 61. Иванић), Кабић, Олањинка (од 61. Шљивић), Ендиаје (од 61. Мијатовић).
 
Резерве: Васиљевић, Виго, Милосављевић, Иванић, Шљивић, Максимовић, Митуљикић, Вукојевић, Мијатовић.
 
Барак Бахар је био принуђен да комбинује пред прву утакмицу Купа Србије ове сезоне, с обзиром да није могао да рачуна на чак 14 фудбалера, који су бранили дресове својих националних тимова за време репрезентативне паузе. То није пореметило нашег стручњака, с обзиром да од старта сезоне рачуна на велики број квалитетних играча, од којих је неколицина добила прилику да се доказује против Трајала. Очекивано су црвено-бели отворили утакмицу на доминантан начин и повели у раној фази. Играо се девети минут када је Црвена звезда дошла до предности, тада је прелеп центаршут Лазара Николића, дефанзивац Трајала – Спасојевић, несмотрено захватио лопту и сместио је у малу мрежу сопственог гола.
 
Након пола сата игре смо видели сјајан центаршут са десног бока, до тада најагилнијег фудбалера на терену – Кабића за Кнежевића, који није био довољно прецизан, те је његов ударац главом завршио поред гола. Исти фудбалер Звезде се нашао у готово идентичној шанси и у 35. минуту, овога пута на проигравање Мијаиловића, с тим што је тада Јовановић интервенисао. Само минут касније је Катаи шутирао са дистанце, након неколико лепих потеза, али је поново чувар мреже домаћих био на висини задатка. У 41. минуту смо видели спорну ситуацију, када је главни арбитар досудио слободан ударац са дистанце, иако је у први мах деловало да ће то бити казнени ударац за Црвену звезду. Иако смо имали неколико изгледних прилика, са минималном предношћу Звезде се отишло на паузу.
 
Сјајно су отворили и други део игре изабраници Барака Бахара, те је већ у 53. минуту дошло до новог поготка Црвене звезде, када је Драговић спојио са голом Шерифа Ендиајеа, који је био неумољив и удвостручио предност нашег клуба. Нову прилику за црвено-беле видели смо у 62. минуту, када су комбиновала Звездина деца – Недељковић, Мијатовић и Шљивић, док је потоњи запретио, али му је на пут стао Јовановић. Поново су момци поникли у нашој Омладинској школи створили прилику, тачније Шљивић и Мијатовић у 68. минуту, али је тада Спајићу недостајало концентрације да смести главом лопту у празну мрежу из петерца.
 
Итекако су били расположени момци рођени 2005. године, па смо у 70. минуту видели проигравање Шљивића за Мијатовића и нову параду голмана домаћих. Исплатио се труд Јовану Шљивићу у 75. минуту, када је на проигравање Иванића погодио даљи угао гола Трајала и тако дошао до свог првог гола у Звезди на званичним мечевима. Само два минута касније је и Никола Кнежевић, након одузете лопте дошао до првенца у црвено-белом дресу на ефектан начин. Велики дан је био данас и за имењаке – Вељка Милосављевића и Вукојевића, омладинце који су дебитовали за наш клуб. До краја меча смо видели промашен једанаестерац Ђуровића у 87. минуту, који је шутирао преко гола. Уследила је казна Црвене звезде у 89. минуту, када су комбиновали класићи рођени 2005. године, а центаршут Недељковића је Јован Мијатовић спровео лопту у мрежу, док је коначан резултат поставио Јован Шљивић својим другим голом на мечу у 91. минуту на асистенцију Лазара Николића.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама