Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zvezda Meridianbet snažno otvorila sezonu – pobeda u Laktašima

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedom su otvorili takmičarsku sezonu 2023-2024 pošto su u derbiju uvodne runde ABA lige jtd savladali Igokeu u Laktašima 81:63.

U krcatoj dvorani Igokee koju su zaposeli mahom navijači Crvene zvezde, najefikasniji u našem timu bio je odlični Majk Tobi sa 19 poena i 8 skokova, dok je Gedraitis ubacio 12. Raduje odlična partija koju je pokazao Dalibor Ilić koji je meč završio sa 11 poena i 6 skokova, a u drugom poluvremenu ovom triju priključio se i Luka Mitrović sa 10 poena. Publika u Laktašima i široki auditorijum videli su i nekolik spektakularnih asistencija Miloša Teodosića koji je u subotu uveče i zvanično debitovao za Crvenu zvezdu.

Trener Duško Ivanović nije mogao na ovom meču da računa na čak četvoricu igrača: Nejpira, Hangu, Bjelicu i Davidovca, ali su crveno-beli pokazali kvalitet i slavili rutinsku pobedu na parketu koji je u prošlosti znao da bude vrlo neugodan za Crvenu zvezdu.

ABA liga, 1. kolo

Igokea – Crvena zvezda 63:81

(17:20, 15:20, 16:23, 18:15)

Hala: J.U. Sportska dvorana (Laktaši)

Sudije: Damir Javor, Miloš Koljenšić, Mario Majkić;

Osim u prvoj četvrtini (20:17 za Crvenu zvezdu) ostatak meča pripao je našem timu koji je pojačavao ritam, poveo do poluvremena +8 (trojka Gedraitisa uz zvuk sirene), da bi meč prelomio već početkom treće deonice u kojoj se prednost popela i na maksimalnih +21. Fenomenalnu epizodu odigrao je u tim trenucima Majk Tobi, dve trojke vezao je Branko Lazić, priključio im se i Yago Dos Santos i Crvena zvezda je u tim trenucima širom otvorila vrata važne pobede.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević 3, Teodosić 4 i 7 asistencija, Mitrović 10, Lazić 7, Tobi 19 i 8 sk, Bolomboj 1, Ilić 11 i 6sk, Gedraitis 12,Kuzmić, Dos Santos 5;

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet vraća se tokom noći za Beograd, gde će početi pripreme za Evroligašku premijeru protiv ASVEL-a u četvrtak u Beofradskoj Areni.

U drugom kolu ABA lige, crveno-beli dočekuju Cedevita Olimpiju naredne nedelje.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama