Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда Меридианбет снажно отворила сезону – победа у Лакташима

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет победом су отворили такмичарску сезону 2023-2024 пошто су у дербију уводне рунде АБА лиге јтд савладали Игокеу у Лакташима 81:63.

У крцатој дворани Игокее коју су запосели махом навијачи Црвене звезде, најефикаснији у нашем тиму био је одлични Мајк Тоби са 19 поена и 8 скокова, док је Гедраитис убацио 12. Радује одлична партија коју је показао Далибор Илић који је меч завршио са 11 поена и 6 скокова, а у другом полувремену овом трију прикључио се и Лука Митровић са 10 поена. Публика у Лакташима и широки аудиторијум видели су и неколик спектакуларних асистенција Милоша Теодосића који је у суботу увече и званично дебитовао за Црвену звезду.

Тренер Душко Ивановић није могао на овом мечу да рачуна на чак четворицу играча: Нејпира, Хангу, Бјелицу и Давидовца, али су црвено-бели показали квалитет и славили рутинску победу на паркету који је у прошлости знао да буде врло неугодан за Црвену звезду.

АБА лига, 1. коло

Игокеа – Црвена звезда 63:81

(17:20, 15:20, 16:23, 18:15)

Хала: Ј.У. Спортска дворана (Лакташи)

Судије: Дамир Јавор, Милош Кољеншић, Марио Мајкић;

Осим у првој четвртини (20:17 за Црвену звезду) остатак меча припао је нашем тиму који је појачавао ритам, повео до полувремена +8 (тројка Гедраитиса уз звук сирене), да би меч преломио већ почетком треће деонице у којој се предност попела и на максималних +21. Феноменалну епизоду одиграо је у тим тренуцима Мајк Тоби, две тројке везао је Бранко Лазић, прикључио им се и Yаго Дос Сантос и Црвена звезда је у тим тренуцима широм отворила врата важне победе.

КК Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић 3, Теодосић 4 и 7 асистенција, Митровић 10, Лазић 7, Тоби 19 и 8 ск, Боломбој 1, Илић 11 и 6ск, Гедраитис 12,Кузмић, Дос Сантос 5;

Екипа Црвене звезде Меридианбет враћа се током ноћи за Београд, где ће почети припреме за Евролигашку премијеру против АСВЕЛ-а у четвртак у Беофрадској Арени.

У другом колу АБА лиге, црвено-бели дочекују Цедевита Олимпију наредне недеље.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама