Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda ubedljiva u 1. kolu Superlige

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su pobedu u 1. kolu B grupe Superlige Srbije protiv ekipe Novi Beograd Vukovi rezultatom 20:11 (3:3, 6:2, 5:2,6:4).

Nakon uspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona i plasmana u elitno evropsko klupsko takmičenje, crveno-beli su startovali i u nacionalnom prvenstvu.

Početak meča je protekao u uvodnom ispitivanju snaga, a Zvezdini vaterpolisti su u drugoj četvrtini dodali gas i na poluvreme otišli sa prednošću od 9:5.

Izabranici Aleksandra Filipovića su u nastavku konstantno uvećavali svoje vođstvo i na kraju su došli do ubedljivog trijumfa – 20:11.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Marko Radović sa 4 gola, dok je tri postigao Draško Gogov.

Naredno kolo je na programu početkom oktobra kada će crveno-beli ugostiti Taš, a prethodno će startovati i u Ligi šampiona, 27. septembra u Splitu protiv Jadrana.

CRVENA ZVEZDA – NBG VUKOVI 20:11 (3:3, 6:2, 5:2,6:4)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatiović – 25.maj“. Sudije: Šukić i Piljić. Isključenja: Crvena zvezda 10, NBG Vukovi 8. Peterci: Crvena zvezda 4.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 2, Gajić, Marković, Subotić 1, Danković 2, Gogov 3, Basara 2, Vukićević 2, Seman 2, Milojević 2, Radović 4, Savić, Popović. Trener: Filipović.

NBG VUKOVI: Glušac, Janošević Vitorović 1, Mušikić 3, Šofranac 4, Varkulja, Tonković, Dragović, Đorđević, Urošević 3, Andrin, Gavrilović, Šuša, Munćan. Trener: Vasilovski.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama