Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Црвена звезда Примобет – Обилић 28:22 (9:12)

Рукометаши Црвене звезде Примобет остварили су победу на почетку сезоне. Они су у 1. колу Супер рукометне лиге Србије савладали Обилић резултатом 28:22 (9:12).

Почетак меча протекао је у опипавању снага. Обилић се боље снашао и стекао предност од два гола коју је одржавао током целог првог полувремена. Гости су у завршници стигли и до четири гола предности (8:12), али је Драшко Ненадић из седмерца смањио, па су изабраници Антона Букилића на одмор отишли са три гола заостатка.

Предах је пријао нашим рукометашима који су у наставку заиграли много боље. Три гола Бујишића, Шмигића и Ненадића на почетку другог полувремена донела су изједначење. Голом повратника Александра Павловића у 38. минуту Звезда је успела да преокрене резултат у своју корист (15:14).

Црвено-бели су за непуна два минута нанизали четири гола и дошли до вођства од 20:16. Накратко су гости прекинули Звездину серију, а Шмигић и Матичић су је наставили за 22:17.

Наша екипа је пред крај имала и седам голова предности (27:20), али су рукометаши Обилића успели да смање, па је на крају Црвена звезда славила резултатом 28:22.

Најефикаснији на мечу био је капитен црвено-белих Драшко Ненадић који је постигао 7 голова. Милош Бујишић је постигао 6, а по 4 гола су дали Виктор Матичић и Душан Шмигић. Код гостију се истакао Никола Јестровић са 6 голова.

У 2. колу Супер рукометне лиге Србије Црвена звезда Примобет гостује актуелном шампиону Војводини у Новом Саду. Меч је на програму у недељу 17. септембра 2023. од 18 часова у СЦ „Слана бара“.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ – ОБИЛИЋ 28:22 (9:12)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић. Искључења: Црвена зевзда 6 минута, Обилић 10 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(3), Обилић 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ: Радовановић, Грубић 1, Ненадић 7(2), Урта 1, Тривуновић, Богуновић, Мајес 1, Матичић 4(1), Шмигић 4, Ђурашковић, Бујишић 6, Радовановић, Павловић 2, Колунџић 2, Ковачевић, Јелисић. Тренер: Букилић.

ОБИЛИЋ: Остојић, Савић, Денић, Гојковић 3, Јестровић 6, Дробњаковић 4, Антељ, Јовановић 2, Милутиновић, Стојановић 2, Мандић 1, Турудић, Станић, Сладић 4(1), Тасић, Бећировић. Тренер: Павловић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама