Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda Primobet – Obilić 28:22 (9:12)

Rukometaši Crvene zvezde Primobet ostvarili su pobedu na početku sezone. Oni su u 1. kolu Super rukometne lige Srbije savladali Obilić rezultatom 28:22 (9:12).

Početak meča protekao je u opipavanju snaga. Obilić se bolje snašao i stekao prednost od dva gola koju je održavao tokom celog prvog poluvremena. Gosti su u završnici stigli i do četiri gola prednosti (8:12), ali je Draško Nenadić iz sedmerca smanjio, pa su izabranici Antona Bukilića na odmor otišli sa tri gola zaostatka.

Predah je prijao našim rukometašima koji su u nastavku zaigrali mnogo bolje. Tri gola Bujišića, Šmigića i Nenadića na početku drugog poluvremena donela su izjednačenje. Golom povratnika Aleksandra Pavlovića u 38. minutu Zvezda je uspela da preokrene rezultat u svoju korist (15:14).

Crveno-beli su za nepuna dva minuta nanizali četiri gola i došli do vođstva od 20:16. Nakratko su gosti prekinuli Zvezdinu seriju, a Šmigić i Matičić su je nastavili za 22:17.

Naša ekipa je pred kraj imala i sedam golova prednosti (27:20), ali su rukometaši Obilića uspeli da smanje, pa je na kraju Crvena zvezda slavila rezultatom 28:22.

Najefikasniji na meču bio je kapiten crveno-belih Draško Nenadić koji je postigao 7 golova. Miloš Bujišić je postigao 6, a po 4 gola su dali Viktor Matičić i Dušan Šmigić. Kod gostiju se istakao Nikola Jestrović sa 6 golova.

U 2. kolu Super rukometne lige Srbije Crvena zvezda Primobet gostuje aktuelnom šampionu Vojvodini u Novom Sadu. Meč je na programu u nedelju 17. septembra 2023. od 18 časova u SC „Slana bara“.

CRVENA ZVEZDA PRIMOBET – OBILIĆ 28:22 (9:12)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković. Isključenja: Crvena zevzda 6 minuta, Obilić 10 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 4(3), Obilić 1(1).

CRVENA ZVEZDA PRIMOBET: Radovanović, Grubić 1, Nenadić 7(2), Urta 1, Trivunović, Bogunović, Majes 1, Matičić 4(1), Šmigić 4, Đurašković, Bujišić 6, Radovanović, Pavlović 2, Kolundžić 2, Kovačević, Jelisić. Trener: Bukilić.

OBILIĆ: Ostojić, Savić, Denić, Gojković 3, Jestrović 6, Drobnjaković 4, Antelj, Jovanović 2, Milutinović, Stojanović 2, Mandić 1, Turudić, Stanić, Sladić 4(1), Tasić, Bećirović. Trener: Pavlović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama