Košarka Košarka/Vesti

Crvena zvezda Meridianbet u Minhenu (Magenta Kup)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon treninga koji će odraditi u Beogradu i zajedničkog ručka, lete za Minhen gde ih tokom vikenda očekuje nastup na drugom pripremnom turniru pred početak sezone.

Drugi turnir je „Magenta Sportkup 2023“ koji se održava u Minhenu, a sve utakmice igraju se u „BMV Park“ dvorani koja je novi dom košarkaša Bajerna (bivša Rudi-Sedlmajer-Hal koja je izgrađena 1972.godine za potrebe Olimpijskog košarkaškog turnira).

Učesnici na ovogodišnjem turniru u Minhenu su : ALBA, Virtus, Crvena zvezda Meridianbet i domaćin Bajern.

Crveno-beli u polufinalu turnira igraju sa ekipom ALBE iz Berlina u subotu sa početkom u 17 časova, dok tri sata kasnije igraju Virtus i Bajern. Utakmice za treće mesto (15 časova) i prvo mesto na turniru (18 časova) na programu su u nedelju.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet se polako ali sigurno kompletiraju, pa će put Minhena svi osim Lazarevića (oporavak od povrede) i opravdano odsutnih Tobija i Davidovca.

Ekipa je tokom nedelje trenirala u Beogradu, a prvotimac Adam Hanga od ekipe očekuje da se dodato uigra jer je rezultat u drugom planu. Osnovni cilj je da ekipa spremna dočeka prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni:

– Očekuje nas drugi turnir, u fazi smo kada se pripremamo kao tim, sastavljamo sve delove slagalice. Još uvek nam nedostaju neki igrači, ali ovaj turnir će zaista biti vrlo važan za nas jer ćemo sada kompletniji igrati zajedno kao tim sa, da kažemo gotovo svim igračima. Očekuju nas utakmice sa evrligaškim timovima. Očekivanja su jednostavna, da napredujemo, da budemo bolji iz utakmice u utakmicu.

Do početka sezone su još dve nedelje, i turnir na Kipru. Prvi meč u Minhenu je protiv ALBE:

– Ostalo je još nekoliko nedelja do početka sezone, radimo zaista naporno, ali uživamo u tome, upoznajemo se kao grupa i saigrači. Prvi meč na turniru je protiv ALBE, ali smatram da će nam ovaj turnir biti izuzetno koristan za budućnost jer ponavljam, na prvom mestu je da napredujemo kao ekipa i da se uigramo.

U Minhenu, Nemačkoj i okolnim zemljama je veliki broj navijača Crvene zvezde. Adam Hanga očekuje da će neke od njih videti i tokom vikenda u Minhenu:

– Očekujem da ću osetiti delić atmosfere koje nas očekuje kao igrače Crvene zvezde. Nadam se da če neki od njih i doći da nam pruže podršku. Odigrali smo nekoliko mečeva iza zatvorenih vrata, u takvim okolnostima uživate u svakoj utakmici sa publikom, a posebno kada imate podršku naših navijača – rekao je Hanga.

Ekipi će se po povratku iz Minhena pridružiti Majk Tobi i Dejan Davidovac, a ekipa će trenirati u Beogradu do polaska na turnir u Nikoziji koji je na pragramu narednog vikenda.

Utakmice Crvene zvezde Meridianbet na turniru u Minhenu direktno će prenosti TV Arenasport u subotu i nedelju.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Skoči na traku sa alatkama