Кошарка Кошарка/Вести

Црвена звезда Меридианбет у Минхену (Магента Куп)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет након тренинга који ће одрадити у Београду и заједничког ручка, лете за Минхен где их током викенда очекује наступ на другом припремном турниру пред почетак сезоне.

Други турнир је „Магента Спорткуп 2023“ који се одржава у Минхену, а све утакмице играју се у „БМВ Парк“ дворани која је нови дом кошаркаша Бајерна (бивша Руди-Седлмајер-Хал која је изграђена 1972.године за потребе Олимпијског кошаркашког турнира).

Учесници на овогодишњем турниру у Минхену су : АЛБА, Виртус, Црвена звезда Меридианбет и домаћин Бајерн.

Црвено-бели у полуфиналу турнира играју са екипом АЛБЕ из Берлина у суботу са почетком у 17 часова, док три сата касније играју Виртус и Бајерн. Утакмице за треће место (15 часова) и прво место на турниру (18 часова) на програму су у недељу.

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет се полако али сигурно комплетирају, па ће пут Минхена сви осим Лазаревића (опоравак од повреде) и оправдано одсутних Тобија и Давидовца.

Екипа је током недеље тренирала у Београду, а првотимац Адам Ханга од екипе очекује да се додато уигра јер је резултат у другом плану. Основни циљ је да екипа спремна дочека прву такмичарску утакмицу у новој сезони:

– Очекује нас други турнир, у фази смо када се припремамо као тим, састављамо све делове слагалице. Још увек нам недостају неки играчи, али овај турнир ће заиста бити врло важан за нас јер ћемо сада комплетнији играти заједно као тим са, да кажемо готово свим играчима. Очекују нас утакмице са еврлигашким тимовима. Очекивања су једноставна, да напредујемо, да будемо бољи из утакмице у утакмицу.

До почетка сезоне су још две недеље, и турнир на Кипру. Први меч у Минхену је против АЛБЕ:

– Остало је још неколико недеља до почетка сезоне, радимо заиста напорно, али уживамо у томе, упознајемо се као група и саиграчи. Први меч на турниру је против АЛБЕ, али сматрам да ће нам овај турнир бити изузетно користан за будућност јер понављам, на првом месту је да напредујемо као екипа и да се уиграмо.

У Минхену, Немачкој и околним земљама је велики број навијача Црвене звезде. Адам Ханга очекује да ће неке од њих видети и током викенда у Минхену:

– Очекујем да ћу осетити делић атмосфере које нас очекује као играче Црвене звезде. Надам се да че неки од њих и доћи да нам пруже подршку. Одиграли смо неколико мечева иза затворених врата, у таквим околностима уживате у свакој утакмици са публиком, а посебно када имате подршку наших навијача – рекао је Ханга.

Екипи ће се по повратку из Минхена придружити Мајк Тоби и Дејан Давидовац, а екипа ће тренирати у Београду до поласка на турнир у Никозији који је на праграму наредног викенда.

Утакмице Црвене звезде Меридианбет на турниру у Минхену директно ће прености ТВ Аренаспорт у суботу и недељу.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама