Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Спартак 3:0 (3:0)

Фудбалери Црвене звезде наставили су са серијом победа, а овога пута су у оквиру четвртог кола Суперлиге Србије савладали Спартак на Маракани, резултатом 3:0. Поготке су постигли Осман Букари и Кингс Кангва коме је асистирао Стефан Митровић, уз аутогол Богићевића.

 

Црвена звезда – Спартак 3:0 (3:0)
 
Стадион: “Рајко Митић”.
 
Гледалаца: 14.717.
 
Судија: Предраг Јањуш.
 
Стрелци: Букари у 20, Богићевић (аутогол) у 24. и Кангва у 30. минуту за Црвену звезду.
 
Жути картон: Букари (Црвена звезда).
 
Црвена звезда: Глазер, Дегенек, Драговић (од 78. Шљивић), Мијаиловић (од 69. Спајић), Букари, Стаменић, Кангва (од 58. Канга), Митровић (од 58. Николић), Лучић, Олањинка (од 69. Мијатовић), Красо.
 
Резерве: Поповић, Васиљевић, Недељковић, Николић, Родић, Лековић, Спајић, Канга, Шљивић, Кабић, Мијатовић. 
 
Спартак: Манојловић, Богићевић (од 32. Јоцић), Тошески, Ђурасовић (од 84. Мијић), Бијеловић, Тодороски, Убипарип, Танасијевић, Стајковић (од 78. Видовић), Видаковић, Керкез.
 
Резерве: Вулић, Миодраговић, Јоцић, Бугарин, Абрахам, Мијић, Видовић, Ђурасовић, Атуле.
 
Као по обичају, Црвена звезда је фуриозно отворила утакмицу, те смо већ у четвртом минуту видели прелепе потезе Лучића, који је пробио по левој страни, али је његов пас у петерац изблокиран, а онда је уследио први ударац из угла за наш тим. Играо се 10. минут, када је употрбљив центаршут упутио Мијаиловић, а ударац Лучића је изблокиран, па смо гледали нови корнер. У 17. минуту смо видели најбољу прилику за Звезду у дотадашњем току меча, Красо је добро убацио лопту у шеснаестерац из корнера, уследио је прво покушај Олањинке, а онда и Лучића, али је лопта прошла тик уз стативу Манојловића. Само два минута касније је поново Мијаиловић центрирао са десног бока, а Олањинка покушао главом, а његов ударац завршио тик преко пречке. У 20. минуту смо видели сјајан соло продор Османа Букарија по десној страни, који нас је навикао на бравуре, а након што је нанизао неколико противничких фудбалера, пробушио је мрежу Спартака за прву промену резултата на мечу – 1:0. 
 
Свега четири минута касније је Красо сјајно протурио пас на десни бок за Лучића, који је тражио Олањинку у петерцу, али је Богићевић био тај који је затресао мрежу Манојловића за 2:0. Наставили су црвено-бели са сјајном игром, па је у 34. минуту са левог бока, Митровић сјајно пронашао Олањинку у петерцу, али је његов ударац главом изблокиран. Могли су до трећег поготка у првом полувремену изабраници Барака Бахара и у 39. минуту, али је Кангва након продора кроз средину са ивице шеснаестерца шутирао, његов ударац је изблокиран, а лопта је прошла тик уз стативу гола Спартака. Деловало је да ће се резултатом 2:0 отићи на паузу, али смо видели прелепу акцију Црвене звезде у последњем минуту првог полувремена, тада је Митровић са гол аут линије упослио Кингса Кангву, који је савладао Манојловића уз помоћ стативе и постигао трећи погодак за наш тим.
 
На исти начин су црвено-бели отворили и друго полувреме, минијатуром Лучића у 47. минуту, који је нанизао тројицу дефанзиваца Спартака, али је његов шут укротио Манојловић. Красо поседује магију у ногама, а то је демонстрирао у 52. минуту, али је заустављен пред голом гостију, а лопта завршила у новом корнеру за Звезду. Само минут касније се Букари нашао у стопостотној прилици након одбитка после акције Лучића и Кангве, али је затресао спољни део мреже. Николић је у 68. минуту проиграо Олањинку у петерцу Спартака, Нигеријац је потом спустио лопту главом за Букарија, који је погодио стативу, а након интервенције дефанзиваца гостију је ударац са велике дистанце опробао и Стаменић, али је Манојловић успео да сачува своју мрежу.
 
Мијатовић је одмах по уласку у игру, тачније у 74. минуту могао да се нађе у улози асистента, али је ударац још једног резервисте – Николића, изблокиран. Наставили су играчи, који су ушли на терен у другом полувремену да стварају шансе, те је ударац са дистанце опробао и Шљивић, али није дошло до промене резултата. У финишу се истакао и Глазер, првом интервенцијом на мечу у 85. минуту. У 90. минуту смо видели добар покушај Шљивића, а у судијској надокнади су шансе имали Мијатовић, Канга и Бикари, али је резултат остао непромењен.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама