Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Вождовац – Црвена звезда 3:2 (2:0)

Фудбалери Црвене звезде су поражени од Вождовца у петом колу Суперлиге Србије резултатом 3:2. Стрелци за наш клуб били су Милан Родић и Гелор Канга, који је уписао и једну асистенцију.

 

Вождовац – Црвена звезда 3:2 (2:0)
 
Стадион: “ФК Вождовац”.
 
Судија: Станко Остраћанин.
 
Стрелци: Родић у 74. и Канга у 90. минуту за Црвену звезду, а Бурмаз у 5, Нешковић у 44. и Теодоровић у 61. минуту за Вождовац.
 
Жути картони: Матић, Катић, Теодоровић (Вождовац), Родић (Црвена звезда).
 
Црвени картон: Ђурђевић (Вождовац).
  
Вождовац: Катић, Дамјановић, Јочић, Матић, Митровић (од 62. Ваштшук), Нешковић (од 82. Стоисављевић), Новевски (од 62. Вујановић), Зечевић (од 82. Лукић), Ђуричић, Ђорђевић, Бурмаз (од 55. Теодоровић).
 
Резерве: Бјелица, Антонијевић, Богдановић, Којић, Крпић, Лукић, Медић, Стоисављевић, Теодоровић, Ваштшук, Вујановић.
 
Црвена звезда: Глазер, Дегенек (од 46. Родић), Мијаиловић, Драговић, Букари, Стаменић (од 84. Шљивић), Кангва (од 46. Канга), Лучић, Митровић (од 62. Мијатовић), Олањинка, Красо (од 74. Кабић).
 
Резерве: Поповић, Николић, Родић, Спајић, Лековић, Недељковић, Адо, Канга, Шљивић, Кабић, Мијатовић.
 
Изабраници Барака Бахара нису отворили меч на жељен начин, с обзиром да је Вождовац изненадио црвено-беле и преко Бурмаза, Звездиног детета дошао до предности већ у петом минуту. Црвена звезда је дошла до своје препознатљиве игре убрзо након примљеног гола, а први који је запретио Змајевима јесте Стаменић, који је са велике дистанце упутио ударац у 15. минуту, али је лопта прозујала поред стативе Катића. Убрзо након тога, Олањинка је спустио главом лопту за Букарија, који је шутирао снажно, али мало преко гола. Идентичну прилику имао је репрезентативац Гане само два минута касније, а овога пута му је додао Красо. У 21. минуту је капитен Звезде – Драговић опробао свој шут са дистанце, али је мало фалило да дођемо до изједначења. 
 
Није стала чета Барака Бахара, те је Лучић са ивице шеснаестерца ухватио волеј, али је исход био исти као и код покушаја Букарија. Покушао је и Красо са дистанце у 35. минуту, али није дошло до поравнања. Две велике прилике пред голом Вождовца биле су виђене у 38. и 43. минуту. Прво је Олањинка главом затресао пречку после центаршута Кангве, да би затим и Лучић остао без концентрације у завршници и са неколико метара, иако је Катић већ био савладан, шутирао поред стативе. Само минут касније, Нешковић је матирао Глазера са ивице казненог простора и дуплирао предност домаћих.
 
Низали су се напади Црвене звезде од старта другог полувремена, а у 53. минуту смо видели покушај Красоа, који није захватио лопту на жељен начин. Канга, који је са клупе ушао у другом полувремену је циљао са ивице шеснаестерца, али недовољно прецизно да смањимо на 2:1. Нову промену резултата видели смо у 61. минуту, када је Теодоровић повисио на 3:0. Још једну прилику имао је Драговић у 71. минуту, али је поново мало недостајало да видимо први гол Звезде на овом мечу. Милан Родић је главом у 74. минуту смањио на 3:1 након сјајног корнера, који је извео Гелор Канга. 
 
Најрасположенији у редовима Црвене звезде у другом полувремену је дефинитивно је био Родић, који је на проигравање Канге снажно опалио по лопти, али је она завршила тик преко пречке. Праву опсаду гола Вождовца смо видели у 89. минуту када је Олањинка био главни актер, а Ђурђевић одбранио руком са гол аут линије и зарадио искључење, а Звезда добила једанаестерац. Рутински егзекутор био је Гелор Канга, али је након тога фалило мало нашој екипи да дође бар до бода.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама