Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (3:0)

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa serijom pobeda, a ovoga puta su u okviru četvrtog kola Superlige Srbije savladali Spartak na Marakani, rezultatom 3:0. Pogotke su postigli Osman Bukari i Kings Kangva kome je asistirao Stefan Mitrović, uz autogol Bogićevića.

 

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (3:0)
 
Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 14.717.
 
Sudija: Predrag Janjuš.
 
Strelci: Bukari u 20, Bogićević (autogol) u 24. i Kangva u 30. minutu za Crvenu zvezdu.
 
Žuti karton: Bukari (Crvena zvezda).
 
Crvena zvezda: Glazer, Degenek, Dragović (od 78. Šljivić), Mijailović (od 69. Spajić), Bukari, Stamenić, Kangva (od 58. Kanga), Mitrović (od 58. Nikolić), Lučić, Olanjinka (od 69. Mijatović), Kraso.
 
Rezerve: Popović, Vasiljević, Nedeljković, Nikolić, Rodić, Leković, Spajić, Kanga, Šljivić, Kabić, Mijatović. 
 
Spartak: Manojlović, Bogićević (od 32. Jocić), Tošeski, Đurasović (od 84. Mijić), Bijelović, Todoroski, Ubiparip, Tanasijević, Stajković (od 78. Vidović), Vidaković, Kerkez.
 
Rezerve: Vulić, Miodragović, Jocić, Bugarin, Abraham, Mijić, Vidović, Đurasović, Atule.
 
Kao po običaju, Crvena zvezda je furiozno otvorila utakmicu, te smo već u četvrtom minutu videli prelepe poteze Lučića, koji je probio po levoj strani, ali je njegov pas u peterac izblokiran, a onda je usledio prvi udarac iz ugla za naš tim. Igrao se 10. minut, kada je upotrbljiv centaršut uputio Mijailović, a udarac Lučića je izblokiran, pa smo gledali novi korner. U 17. minutu smo videli najbolju priliku za Zvezdu u dotadašnjem toku meča, Kraso je dobro ubacio loptu u šesnaesterac iz kornera, usledio je prvo pokušaj Olanjinke, a onda i Lučića, ali je lopta prošla tik uz stativu Manojlovića. Samo dva minuta kasnije je ponovo Mijailović centrirao sa desnog boka, a Olanjinka pokušao glavom, a njegov udarac završio tik preko prečke. U 20. minutu smo videli sjajan solo prodor Osmana Bukarija po desnoj strani, koji nas je navikao na bravure, a nakon što je nanizao nekoliko protivničkih fudbalera, probušio je mrežu Spartaka za prvu promenu rezultata na meču – 1:0. 
 
Svega četiri minuta kasnije je Kraso sjajno proturio pas na desni bok za Lučića, koji je tražio Olanjinku u petercu, ali je Bogićević bio taj koji je zatresao mrežu Manojlovića za 2:0. Nastavili su crveno-beli sa sjajnom igrom, pa je u 34. minutu sa levog boka, Mitrović sjajno pronašao Olanjinku u petercu, ali je njegov udarac glavom izblokiran. Mogli su do trećeg pogotka u prvom poluvremenu izabranici Baraka Bahara i u 39. minutu, ali je Kangva nakon prodora kroz sredinu sa ivice šesnaesterca šutirao, njegov udarac je izblokiran, a lopta je prošla tik uz stativu gola Spartaka. Delovalo je da će se rezultatom 2:0 otići na pauzu, ali smo videli prelepu akciju Crvene zvezde u poslednjem minutu prvog poluvremena, tada je Mitrović sa gol aut linije uposlio Kingsa Kangvu, koji je savladao Manojlovića uz pomoć stative i postigao treći pogodak za naš tim.
 
Na isti način su crveno-beli otvorili i drugo poluvreme, minijaturom Lučića u 47. minutu, koji je nanizao trojicu defanzivaca Spartaka, ali je njegov šut ukrotio Manojlović. Kraso poseduje magiju u nogama, a to je demonstrirao u 52. minutu, ali je zaustavljen pred golom gostiju, a lopta završila u novom korneru za Zvezdu. Samo minut kasnije se Bukari našao u stopostotnoj prilici nakon odbitka posle akcije Lučića i Kangve, ali je zatresao spoljni deo mreže. Nikolić je u 68. minutu proigrao Olanjinku u petercu Spartaka, Nigerijac je potom spustio loptu glavom za Bukarija, koji je pogodio stativu, a nakon intervencije defanzivaca gostiju je udarac sa velike distance oprobao i Stamenić, ali je Manojlović uspeo da sačuva svoju mrežu.
 
Mijatović je odmah po ulasku u igru, tačnije u 74. minutu mogao da se nađe u ulozi asistenta, ali je udarac još jednog rezerviste – Nikolića, izblokiran. Nastavili su igrači, koji su ušli na teren u drugom poluvremenu da stvaraju šanse, te je udarac sa distance oprobao i Šljivić, ali nije došlo do promene rezultata. U finišu se istakao i Glazer, prvom intervencijom na meču u 85. minutu. U 90. minutu smo videli dobar pokušaj Šljivića, a u sudijskoj nadoknadi su šanse imali Mijatović, Kanga i Bikari, ali je rezultat ostao nepromenjen.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama