Blog Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Najubedljivija premijera Zvezde u ovom veku i osećaj zbunjenosti koji su proizvela očekivanja

Ubedljiv start Crvene zvezde na jučerašnjoj premijeri protiv novosadske Vojvodine (5:0) zadovoljio je zvezdašku javnost, ali trener Bahar nije sakrivao da je trebalo bolje, a s čime će se složiti svi oni koji su pomno pratili izdanja crveno-belih u predsezonskim aktivnostima.

Nakon što su pokazali impresivne sposobnosti u predsezoni, crveno-beli su slično preneli na svoj prvi zvanični meč. Naš tim je od starta vršio pritisak na protivnika i postigli gol u 12. minutu. Žan-Filip Karaso iskoristio je penal i rano doveo saigrače u vođstvo. Vojvodina je zakomplikovala sebi ostavši sa desetoricom, pošto je Aleksandar Busnić drugi put požuteo, što joj je dodatno smanjilo šanse da se vrati u igru.

Pre pauze, Baharov tim je uživao malo sreće kada je Radomir Milosavljević glavom pogodio sopstveni gol, dupliravši tako razliku. Karaso je završio uspešan debi svojim drugim golom u 51. minutu, Osman Bukari je pakovao za rezervistu Lučića kojem je najpre u 60. minutu Carević skinuo pogodak sa gol-linije, da bi deset minuta kasnije efektno pogodio. Brzonogi Ganijac je naposletku na sjajan način nagradio sebe za odlično drugo poluvreme – zapanjujući slalom i pogdak u 81. minutu za krajnjih 5:0.

‘Vatreno krštenje’ prošlo je bez incidenta, sa sigurnom pobedom koja nije ostavila prostor za tenzije. Međutim, srećni Barak Bahar zbog dobrog starta nije mogao da bude do kraja zadovoljan jer je po sopstvenom priznanju video odstupanje od plana, rekavši da ovo “nije bila naša igra”.

Moguće je da je i Bahar bio razgaljen onim što je gledao od svoje ekipe na PARI Premijer Kupu, a potom i protiv Viole, pa je jučerašnja predstava ostavila osećaj praznine. Takav konsenzus postoji i među navijačima, pri čemu nema nikakvog nezadovljstve, već samo uželjenosti još boljeg fudbala.

Činjenica je da naš tim juče nije do kraja predstavio motoričke karakteristike koje ga karakterišu: intenzitet, snagu, bolji presing, automatizaciju i brzinu u razmišljanju pri napadu, bilo iz tranzicije ili pozicione igre. Primera radi, kontru kakvu je Zvezda imala u 40. minutu, mnogo je bolje izvođena u Sankt Peterburgu; od kretnje igrača, tajminga, pravovremenog dodavanja do same završnice.

Jučerašnji trijmf bio je najubedljivija pobeda na prvenstvenoj premijeri Zvezde u ovom veku. Ranije su sa četiri gola razlike stradali niški Radnički prošlog leta (4:0) i OFK Beograd 2015. godine u fantastičnom preokretu na Karaburmi (6:2). Pored toga, očekuje se i traži se više jer kao da je jučerašnja ‘petarda’ sem zadovoljstva donela i neki blagi osećaj zbunjenosti. Pre svega jer je Zvezda za kratak junsko-julski period navikla sebe na više, ali ne treba ni objašnjavati da su pripremni i zvanični mečevi drugačiji, čemu treba dodati i voljni momenat, spremnost rivala na otvoren meč i drugo.

Bez sumnje, Zvezda je juče nagovestila da će sama sebi biti najveći lakmus. Meriće se zadovoljstvo i uspeh na osnovu svojih vrlina i mana u odnosu na postavljena očekivanja, jer mali broj konkurenata ima sposobnost da ogoli mane dominatora. Na startu vidimo da je tim sebi postavio visoke zadatke i očekivanja, a gde su očekivanja tu je i rad. Imaće trener šta da usavršava sa svojim saradnicima i igračima.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama