Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Бахар: Очекивања навијача нас мотивишу да будемо још бољи

Шеф стручног штаба Црвене звезде – Барак Бахар је изнео очекивања пред утакмицу другог кола Суперлиге Србије против Напретка, коју ће фудбалери нашег клуба одиграти на стадиону „Рајко Митић“ у недељу од 16:55.

– После утакмице са Војводином нисам био у могућности да видим меч јасно. Након урађене анализе сам могао да спознам све детаље, а видео да није било ни мало лоше, али сматрам да има ствари на терену које могу да се унапреде. Желим да екипа буде снажнија у нападу, више ствара прилике у шеснаестерцу. Волео бих да постижу више голова у противничком казненом простору, тиме једино нисам задовољан – почео је Барак.

Јасно је истакао изралески стручњак која је визија и идеја стручног штаба Црвене звезде.

– Моја филозофија је увек да побеђујемо, да играмо атрактиван фудбал уз висок пресинг и да навијачи буду срећни док гледају меч. Мислим да сте видели моју филозофију на терену.

На питање да ли се екипа адаптирала на захтеве стручног штаба и колико се екипа променила у односу на претходну сезону, Барак Бахар је истакао да је добро упознао тим.

– Не волим да причам о ономе што је било у прошлости. Дошао сам са мојом филозофијом, а наравно учио сам много о тиму пре него што сам стигао у Црвену звезду. Поједини фудбалери су ме позитивно изненадили, неки мање неки више, веома сам задовољан тимом. Искористио сам сваку прилику да их добро упознам како би им се што боље прилагодио.

Нови стратег нашег клуба је архивирао утакмицу одиграну претходног викенда и поручио да је екипа спремна на различите ситуације на терену.

– Претходна утакмица је у историји. Стално практикујемо различите ситуације у игри, самим тиме некада се припремамо за дуел против екипа које су офанзивно оријентисане, као и за тимове који се више бране. Вежбамо различите ситуације на тренинзима.

Стручни штаб Црвене звезде је одрадио одличну анализу, те наш тим спремно дочекује крушевачки Напредак.

– Не желим да причам о противнику, поштујемо све ривале. Добро смо анализирали прошлу утакмицу, не само једну већ и претходне мечеве Напретка. Знамо од кога прети највећа опасност, спремни смо за меч.

Фудбалери нашег тима су подлигли очекивања комплетне српске фудбалске јавности, али Барак Бахар истиче да екипа зна да се носи са притиском.

– Припрема наредне утакмице је посао мене и комплетног стручног штаба. Наравно сви очекују да постигнемо три гола у првих десет минута утакмице, с обзиром на да смо стартовали сезону веома добро и да смо одрадили одличне припреме. Не плашимо се тога. Висока очекивања су пред нама, али смо спремни за то. Идемо напред како би били што снажнији.

Александар Катаи, Мирко Иванић, Јован Мијатовић и Стефан Лековић неће конкурисати за наредни првенствени меч против Напретка.

– Катаи је и даље повређен, почео је полако да трчи и чекамо да се врати, али још се није потпуно опоравио да конкурише за утакмицу. Мирко Иванић је задобио малу повреду на претходном тренингу, ништа озбиљно, али неће бити у саставу. Такође, Јован Мијатовић се још није оправио, а Стефан Лековић је болестан.

По приказаној ефикасности већ се говори о томе да би наш клуб могао да обори рекорд по броју постигнутих голова претходне сезоне.

– Тек смо почели, ово је била прва такмичарска утакмица, а у будућности ћемо моћи да разговарамо о рекордима.

Убедљиве победе су подигле очекивања пред звездашком јавношћу, али израелски стручњак се не обазире на то и истиче да екипа жели да задржи висок ниво игре.

– Знам да су стално пред нама висока очекивања, али тим гура напред како би задржао висок ниво и да би играо све боље. То не утиче на нас, снажно тренирамо како играли све боље.

Неће шеф стручног штаба Црвене звезде открити ко ће играти на сутрашњем мечу против тима из Крушевца.

– Мораћете да сачекате сутра да видимо ко ће играти уместо кога, нећу открити ко ће наступати дан уочи утакмице – закључио је Барак Бахар.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама