Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Напредак 4:0 (3:0)

Још једна ефикасна партија фудбалера Црвене звезде које са клупе предводи Барак Бахар, а овог пута је савладан Напредак резултатом 4:0. Као и на отварању Суперлиге када је понео епитет играча кола, поново је Жан Филип Красо доминирао и са два поготка те једном асистенцијом предводио Звезду до нове победе. Осим репрезентативца Обале Слоноваче, погађали су још Осман Букари, те Срђан Мијаиловић који је уписао првенац у такмичарским мечевима носећи Звездин дрес, а биланс асистенција поправили су Стефан Митровић и Владимир Лучић. 

Црвена звезда – Напредак 4:0 (3:0)
 
Стадион: “Рајко Митић”.
 
Гледалаца: 6171.
 
Судија: Никола Ђорђевић.
 
Стрелци: Красо у 5. (из једанаестерца) и 71, Букари у 35. и Мијаиловић у 37. минуту. 
 
Жути картони: Недељковић (Црвена звезда), Мршић, Вукајловић (Напредак). 
 
Црвена звезда: Глазер, Дегенек, Драговић (од 58. Милуновић), Родић, Букари, Мијаиловић (од 58. Недељковић), Стаменић, Митровић (од 70. Азаров), Лучић (од 58. Шљивић), Олањинка, Красо (од 80. Кангва).
 
Резерве: Поповић, Недељковић, Николић, Спајић, Милуновић, Азаров, Кангва, Канга, Шљивић, Пруцев, Кабић. 
 
Напредак: Бајић, С. Јовановић, Љубомирац (од 68. Ђ. Јовановић), Мршић, Ненадовић (од 74. Бабић), Пријовић, Путинчанин (од 46. Јовић), Стоиљковић (од 46. Станојловић), Томић (од 68. Крстић), Вукајловић, Ђековић.
 
Резерве: Савић, Бабић, Бојовић, Ђ. Јовановић, Јовић, Котлајић, Крстић, Маринковић, Парађина, Станојловић. 
 
Упркос лошим временским условима и киши која је лила “као из кабла”, није то обесхрабрило Звездине првотимце да потпуно нападачки уђу у нову утакмицу, а све то се исплатило већ у петом минуту. Наиме, Митровић је надмудрио Ђековића који га је ударио у цеваницу, а арбитар Ђорђевић показао на белу тачку, одакле је сигуран извођач био Жан Филип Красо. Универзалац Мијаиловић се након што је на старту сезоне играо на позицији штопера, померио у средину терена и послао сјајан пас за Букарија у 12. минуту, али је ударац репрезентативца Гане завршио преко гола. Опробао је ударац Стаменић који се данас нашао у нешто офанзивнијој улози, у 25. минуту, али је гађао поред стативе. Слично се акција завршила и пет минута касније када је Стаменић после низа дриблинга по левом боку упослио Лучића, а он шутирао поред гола. 
 
Играла се Звезда, а епилог је виђен у 35. минуту када је Красо фантастично упослио Османа Букарија који је из “мртвог” угла успео да савлада лоше позиционираног Бајића. Нови гол је виђен два минута касније када је Срђан Мијаиловић уписао првенац на такмичарским мечевима у дресу Црвене звезде. Наиме, Лучић је дриблао по левом боку и одиграо повратни пас за Мијаиловића који је мајсторски подигао главу да види где стоји Бајић, а онда из корака погодио “малу” мрежу на дистанци од 25 метара. У смирај првог дела игре је могао и Красо да погоди, али је шутирао преко пречке.
 
Мајсторски потез Лучића обележио је старт другог полувремена када је у 49. минуту протурио лопту кроз ноге Мршићу, а затим натерао дефанзивца гостију да га фаулира са леђа и заради картон. Прву интервенцију, Глазер је имао тек у 65. минуту, али је сјајном парадом показао то да је остао концентрисан све време, упркос томе што гости готово да нису претили. И када је деловало да је све мирно, поново је на сцену ступио Красо, и након комбинације Шљивића и Букарија, са 20 метара снажно погодио “малу” мрежу у 71. минуту. Тиме је и постављен коначан резултат, иако су Звездини фудбалери желели да дођу до треће “петарде” у низу. 
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама