Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Најубедљивија премијера Звезде у овом веку и осећај збуњености који су произвела очекивања

Убедљив старт Црвене звезде на јучерашњој премијери против новосадске Војводине (5:0) задовољио је звездашку јавност, али тренер Бахар није сакривао да је требало боље, а с чиме ће се сложити сви они који су помно пратили издања црвено-белих у предсезонским активностима.

Након што су показали импресивне способности у предсезони, црвено-бели су слично пренели на свој први званични меч. Наш тим је од старта вршио притисак на противника и постигли гол у 12. минуту. Жан-Филип Карасо искористио је пенал и рано довео саиграче у вођство. Војводина је закомпликовала себи оставши са десеторицом, пошто је Александар Буснић други пут пожутео, што јој је додатно смањило шансе да се врати у игру.

Пре паузе, Бахаров тим је уживао мало среће када је Радомир Милосављевић главом погодио сопствени гол, дуплиравши тако разлику. Карасо је завршио успешан деби својим другим голом у 51. минуту, Осман Букари је паковао за резервисту Лучића којем је најпре у 60. минуту Царевић скинуо погодак са гол-линије, да би десет минута касније ефектно погодио. Брзоноги Ганијац је напослетку на сјајан начин наградио себе за одлично друго полувреме – запањујући слалом и погдак у 81. минуту за крајњих 5:0.

‘Ватрено крштење’ прошло је без инцидента, са сигурном победом која није оставила простор за тензије. Међутим, срећни Барак Бахар због доброг старта није могао да буде до краја задовољан јер је по сопственом признању видео одступање од плана, рекавши да ово “није била наша игра”.

Могуће је да је и Бахар био разгаљен оним што је гледао од своје екипе на ПАРИ Премијер Купу, а потом и против Виоле, па је јучерашња представа оставила осећај празнине. Такав консензус постоји и међу навијачима, при чему нема никаквог незадовљстве, већ само ужељености још бољег фудбала.

Чињеница је да наш тим јуче није до краја представио моторичке карактеристике које га карактеришу: интензитет, снагу, бољи пресинг, аутоматизацију и брзину у размишљању при нападу, било из транзиције или позиционе игре. Примера ради, контру какву је Звезда имала у 40. минуту, много је боље извођена у Санкт Петербургу; од кретње играча, тајминга, правовременог додавања до саме завршнице.

Јучерашњи тријмф био је најубедљивија победа на првенственој премијери Звезде у овом веку. Раније су са четири гола разлике страдали нишки Раднички прошлог лета (4:0) и ОФК Београд 2015. године у фантастичном преокрету на Карабурми (6:2). Поред тога, очекује се и тражи се више јер као да је јучерашња ‘петарда’ сем задовољства донела и неки благи осећај збуњености. Пре свега јер је Звезда за кратак јунско-јулски период навикла себе на више, али не треба ни објашњавати да су припремни и званични мечеви другачији, чему треба додати и вољни моменат, спремност ривала на отворен меч и друго.

Без сумње, Звезда је јуче наговестила да ће сама себи бити највећи лакмус. Мериће се задовољство и успех на основу својих врлина и мана у односу на постављена очекивања, јер мали број конкурената има способност да оголи мане доминатора. На старту видимо да је тим себи поставио високе задатке и очекивања, а где су очекивања ту је и рад. Имаће тренер шта да усавршава са својим сарадницима и играчима.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама