Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Војводина 5:0 (2:0)

Савладали су убедљиво фудбалери Црвене звезде екипу Војводине на отварању Суперлиге Србије резултатом 5:0. Класу је са два поготка потврдио Жан Филип Красо, виђен је и аутогол Милосављевића, као и првенац на такмичарским утакмицама за изузетно талентованог Владимира Лучића, али и најлепши потез на мечу када је Осман Букари после продора савладао Царевића, чиме је тим Барака Бахара тријумфом стартовао сезону. 

 

Црвена звезда – Војводина 5:0 (2:0)
 
Стадион: “Рајко Митић”.
 
Гледалаца: 16.213. 
 
Судија: Александар Живковић
 
Стрелци: Красо у 12. и 53, Милосављевић у 45. (аутогол), Лучић у 70. и Букари у 80. минуту.
 
Жути картони: Стаменић, Кабић, Олањинка (Црвена звезда), Букинац, Буснић, Ивановић, Чумић (Војводина). 
 
Црвени картон: Буснић (Војводина). 
 
Црвена звезда: Глазер, Дегенек (од 72. Спајић), Мијаиловић, Драговић, Букари, Стаменић, Кангва (од 57. Шљивић), Митровић (од 71. Николић), Иванић (од 71. Кабић), Олањинка, Красо (од 57. Лучић). 
 
Резерве: Васиљевић, Недељковић, Николић, Лековић, Спајић, Милуновић, Азаров, Родић, Шљивић, Кабић, Лучић. 
 
Војводина: Царевић, Бјековић, Црномарковић, Јеличић, Букинац (од 72. Јовановић), Милетић, Буснић, Николић (од 53. Радуловић), Милосављевић (од 46. Зукић), Ивановић (од 46. Чумић), Вукић (од 53. Болинги).
 
Резерве: Тороман, Пушкић, Антонијевић, Барај, Болинги, Чумић, Јовановић, Радуловић, Тањга, Траоре, Зукић. 
 
Офанзива Звезде од старта меча обележена је продорима Букарија по десној страни, као и ударцем у трећем минуту када је након комбинације са Красоом, шутирао тик поред стативе. Није се дуго чекало на први гол Црвене звезде у новој такмичарској години, а егзекутор са беле тачке био је Жан Филип Красо, након што је Буснић нагазио Олањинку у 12. минуту меча. Протутњао је Букари по десном боку и у 23. минуту када је центрирао за Олањинку, а његов ударац успео да исконтролише Царевић који је помно пратио развој ситуације. Минут касније, поново је Олањинка надмудрио Буснића, као и у ситуацији код једанаестерца, а арбитру Живковићу није преостало ништа друго него да искључи везисту Војводине, те госте остави са играчем мање. 
 
Наставила се Звездина офанзива, а чинило се да је Букари мотор тима Барака Бахара и да је његово учешће у сваком опасном нападу по ривала – обавезно, те је у 30. минуту проиграо Красоа после неколико дриблинга, али је нападач из Обале Слоноваче без оклевања шутирао, но Царевић је успео да се издужи колико је висок и одбрани. Поново је Букари био у центру пажње, три минута касније, када је надриблао поред Букинца и Црномарковића, али шутирао право у Царевића који се добро поставио. Проигравање Олањинке од стране Красоа из 39. минута када је нападач из Нигерије претрчао двојицу штопера Војводине, завршило се ударцем поред стативе. Имао је Олањинка прилику и два минута касније, као и Иванић, али је промену резултата у 45. минуту донео офанзивац Војводине – Милосављевић који је после корнера изведеног од стране Красоа, матирао сопственог голмана. 
 
Нису гости малтене запретили Глазеру у првих 45 минута, а онда су на старту другог полувремена имали фантастичну шансу преко Букинца коју је волшебно одбранио репрезентативац Израела. Да Звезда има страшну трансформацију из одбране у напад, најбоље се видело у 53. минуту када је Иванић додвањем из полуконтре дословно оставио све дефанзивце Војводине укопане, а потом Кангва одиграо за Жан Филип Красоа који је још једном успео да матира Царевића. Умало се Лучић уписао у стрелце у 60. минуту када је из другог плана скочио после центаршута Букарија, али је Царевић ногом, у стилу рукометног голмана, успео да одбрани. Прилике су се ређале пред голом Војводине, па је и Иванић умало, три минута касније након покушаја Лучића, могао да донесе нову промену резултата, премда је шутирао преко гола са неколико метара, из објективно тешке ситуације. 
 
Опробао је и Митровић ударац у 65. минуту после одбитка из корнера, али преко гола. Ипак, резултат је променио млади Владимир Лучић који све одушевљава, и то након сјајне финте у 70. минуту. Послао је Стаменић дугу лопту на бок за Букарија, он главом спустио за Лучића који је варком дела надмудрио Јеличића, а затим и погодио рашље Царевићевог гола. Заслужио је и Осман Букари да се упише у стрелце после фантастичне утакмице коју је одиграо данас, и то је у 80. минуту прихватио лопту на десном боку, нанизао дословно читаву одбрану Војводине, а затим и матирао Царевића за рапсодију на Маракани. Шансе су до краја меча имали Кабић, као и нешто изгледнију Олањинка, али је и ово било довољно за нову петарду Црвене звезде на Маракани, другу у овој недељи. 
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт
Скочи на траку са алаткама