.

Zenit – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su odigrali fantastičnu utakmicu u Sankt Peterburgu i u okviru prvog kola “Pari Kupa” savladali Zenit rezultatom 1:2. Mrežu rivala je načeo Mirko Ivanić na asistenciju Stefana Mitrovića, da bi pobedu sa bele tačke u samom finišu meča, prvencem doneo – Žan Filip Kraso, nakon što je Kings Kangva nepropisno zaustavljen.

 

Zenit – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Stadion: “Gasprom Arena”, Sankt Peterburg, Rusija.

Gledalaca: 17970.

Sudija: Aleksej Amelin.

Žuti kartoni: Klaudinjo, Keiroš, Renan (Zenit), Rodić, Stamenić, Lučić, Mijatović (Crvena zvezda).

Strelci: Keiroš u 62. minutu za Zenit, a Ivanić u 40. i Kraso u 88. minutu (iz jedanaesterca) za Crvenu zvezdu.

Zenit: Keržakov (od 46. Vasutin), Karavaev (od 63. Sutormin), Čistjakov (od 46. Adamov), Renan (od 46. Alip), Daglas (od 73. Krugovoj), Keiroš (od 85. Kozlov), Vasiljev (od 76. Kovalenko), Klaudinjo (od 73. Mostovoj), Malkom (od 46. Bakaev), Manutan (od 63. Erohin), Kasijera (od 46. Sergejev).

Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković (od 73. Bukari), Eraković (od 73. Spajić), Mijailović (od 83. Nikolić), Dragović (od 73. Milunović), Mitrović (od 63. Rodić), Stamenić (od 78. Kangva), Ivanić (od 63. Ado), Kanga (od 63. Šljivić), Olanjinka (od 46. Lučić), Mijatović (od 63. Kraso).

Zaigrala je Zvezda u formaciji sa tri štopera, i ono što je bilo zapaženo je veoma dobar ulazak u meč. Insistirali su fudbaleri našeg tima na presingu i uspevali da ometu Zenit u kreiranju napada iz poslednje linije. Prednjačio je u tome Ivanić koji je u dva navrata kombinovao sa Olanjinkom, ali bez veće opasnosti. Zanimljivo je bilo i u 20. minutu kada su fudbaleri Crvene zvezde demonstrirali novi vid ofanzivnog prekida. Kanga je bio kraj lopte, a svi igrači u šesnaestercu Zenita bili su skupljeni na jednom mestu, da bi se potom raštrkali pri centaršutu, premda nije došlo do pogotka.

Da će Glazer biti veliko pojačanje pokazalo se u 24. minutu kada se Kasijera našao u gotovo zicer prilici, ali je fantastično Izrealac odbranio i podigao čitavu ekipu na noge. Istakao se Glazer i pet minuta kasnije kada je Malkom gađao sa ivice kaznenog prostora, a on uprkos tome što se našao na “krivoj” nozi, uspeo da odbrani.

Delovalo je da će Kanga izvesti jedanaesterac u 32. minutu, arbitar je to prvobitno signalizirao, ali je nakon intervencije iz VAR sobe utvrđeno da se faulirani Olanjinka našao u ofsajdu. Isplatila se Zvezdina upornost u 40. minutu kada je Mitrović fantastično centrirao, a Mirko Ivanić još bolje skočio i u maniru najboljih svetskih napadača savladao Keržakova.

Malo je falilo da nakon prodora Nedeljkovića u 53. minutu – Alip, koji je intervenisao tik ispred Stamenića pošalje loptu u sopstvenu mrežu. Ipak, domaći su izjednačili u 62. minutu kada je Keiroš posle dobrog utrčavanja savladao Glazera. Sveži Šljivić je odmah po ulasku sa klupe zapretio, kada je nakon kombinacije, sa još jednim novajlijom – Adom, šutirao preko prečke u 68. minutu.

Fantastično su istrčali kontru Bukari i Kangva u 80. minutu meča, ali je Vasutin bio na visini zadatka kada je Gabonac šutirao u dalji ugao. Ipak, bio je Kangva u centru pažnje svega pet minuta kasnije kada je Krugovoj faulirao, a arbitar ovog puta, bez reakcije iz VAR sobe, pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Žan Filip Kraso i u 88. minutu – “šmekerski” pogodio ugao. Nije se to domaćima svidelo, pa su imali zicer u 90. minutu kada je Mostvoj iz peterca šutirao glavom, ali se ponovo istakao danas fenomenalni Omri Glazer.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama