.

Звездо знај да увек ту сам ја…!!!

Да љубав према Звезди не зна за границе без обзира на каква нас искушења живот стављао, добро је позната чињеница. И када нам је најтеже, управо нам Звезда представља ону светлу тачку на крају тунела ка којој стремимо и ка којој раширених руку хитамо. Та наша Звезда неретко је била баш тај кохезиони фактор који је уједињавао звездашку армију када год је требало некоме од нас помоћи на било који начин. Овога пута црвено-белој јавности хођемо и морамо да представимо једног од нас, једног којег живот нити у једном сегменту није штедео, али он је увек био храбар, борио се и бори се, али изнад свега воли његову и нашу Црвену звезду.

Ово је прича о Драгану Бонџићу

Рођен је 1968. године као право и здраво дете. Међутим, једна лекарска грешка променила је његов живот из корена. Остао је непокретан и трајно прикован за колица. Поред непокретности доњих екстремитета, Драган је имао и великих проблема и са рукама, а говор му је био готово онемогућен. Ипак, великом снагом воље, свакодневном вежбом и подршком коју је имао од стране своје мајке, Драган је успео колико толико да се оспособи да барем себе на неки начин може да опслужи. Никада се није препуштао летаргији и самосажаљевању. Захваљујући пријатељима оспособио се за сервисера електричних уређаја и то му је у једном периоду живота био какав такав извор прихода, а затим је почео да се бави рачунарима, односно сервисирањем рачунара. Преко једног од Драганових пријатеља и сами смо дознали за њега, господин Петар Даничић, Србин из Српске Крајине, велики је Звездаш и један од оних људи великог и хуманог срца, који већ годинама помаже Драгану, а захваљујући тој његовој хуманости и људскости, Драган је недавно добио и нова инвалидска колица, пошто претходна након пуних 25 година више није могао да поправи и користи.

Наш и Ваш портал „mojacrvenazvezda.net“ и дојучерашња фудбалерка нашег клуба и рекордерка црвено-белог женског фудбалског колектива Јована Стојановић посетили смо Драгана у његовом дому у београдском насељу Браћа Јерковић. Јована је дуги низ година укључена у рад хуманитарне организације „Фонд дијаспоре за матицу“, небројано пута је учестовала у многим хуманитарним мисијама и једна је од ретких која баш никада није одбила наш позив на учешће у једној оваквој, или сличној хуманитарној акцији. Том приликом уручила је Драгану део своје властите спортске опреме, а његовој срећи једноставно није било краја. Испричао нам је да сем једног црвено-белог шала који му је још као дечаку исплела његова мајка, никада себи није могао приуштити било шта налик поклону који је добио. Том приликом нам је испричао још неке делиће своје тужне и тешке животне приче, посебно истичући да је недавно остао и без свог највећег ослонца. Преминула му је мајка која је и сама била тешко оболела и коју је иако и сам у веома тешком стању, до последњег дана пазио и бринуо о њој колико год је био у могућности. Причао нам је о својој неизмерној љубави према Црвеној звезди чију нити једну утакмицу не пропушта, али на жалост никада није био у могућности да посети стадион „Рајко Митић“, да осети атмосферу коју праве Звездини навијачи и да се уживо радује победама нашег клуба.

И поред свега, и поред животне ситуације која би и најјаче сломила, Драган не пада у летаргију. Увек се бори и самом себи помаже колико год је у могућности. Он не тражи било чију помоћ и милостињу, већ сервисирањем рачунара покушава да дође до средстава за живот.

Управо из тог разлога позивано све Звездаше, не да помогну нашем Драгану Бонџићу, већ да када год имају проблем са рачунарима, обрате се нашем пријатељу и великом Звездашу, који ће им увек изаћи у сусрет и решити све проблеме. Самим тим чинимо добро и себи, а истовремено помажемо човеку великог срца и великом Звездашу Драгану Бонџићу.
Драганови бројеви мобилног телефона су:
+381 (64) 1751 245
+381 (64) 4503 703
Dragan682102@gmail.com

Позивамо и све Звездаше да обавезно погледају и прилог који је о Драгану Бонџићу урадила телевизија Б92 пре неколико година.
https://youtu.be/ayE44kLUUB8

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама