.

Зенит – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су одиграли фантастичну утакмицу у Санкт Петербургу и у оквиру првог кола “Пари Купа” савладали Зенит резултатом 1:2. Мрежу ривала је начео Мирко Иванић на асистенцију Стефана Митровића, да би победу са беле тачке у самом финишу меча, првенцем донео – Жан Филип Красо, након што је Кингс Кангва непрописно заустављен.

 

Зенит – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Стадион: “Гаспром Арена”, Санкт Петербург, Русија.

Гледалаца: 17970.

Судија: Алексеј Амелин.

Жути картони: Клаудињо, Кеирош, Ренан (Зенит), Родић, Стаменић, Лучић, Мијатовић (Црвена звезда).

Стрелци: Кеирош у 62. минуту за Зенит, а Иванић у 40. и Красо у 88. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду.

Зенит: Кержаков (од 46. Васутин), Караваев (од 63. Сутормин), Чистјаков (од 46. Адамов), Ренан (од 46. Алип), Даглас (од 73. Круговој), Кеирош (од 85. Козлов), Васиљев (од 76. Коваленко), Клаудињо (од 73. Мостовој), Малком (од 46. Бакаев), Манутан (од 63. Ерохин), Касијера (од 46. Сергејев).

Црвена звезда: Глазер, Недељковић (од 73. Букари), Ераковић (од 73. Спајић), Мијаиловић (од 83. Николић), Драговић (од 73. Милуновић), Митровић (од 63. Родић), Стаменић (од 78. Кангва), Иванић (од 63. Адо), Канга (од 63. Шљивић), Олањинка (од 46. Лучић), Мијатовић (од 63. Красо).

Заиграла је Звезда у формацији са три штопера, и оно што је било запажено је веома добар улазак у меч. Инсистирали су фудбалери нашег тима на пресингу и успевали да омету Зенит у креирању напада из последње линије. Предњачио је у томе Иванић који је у два наврата комбиновао са Олањинком, али без веће опасности. Занимљиво је било и у 20. минуту када су фудбалери Црвене звезде демонстрирали нови вид офанзивног прекида. Канга је био крај лопте, а сви играчи у шеснаестерцу Зенита били су скупљени на једном месту, да би се потом раштркали при центаршуту, премда није дошло до поготка.

Да ће Глазер бити велико појачање показало се у 24. минуту када се Касијера нашао у готово зицер прилици, али је фантастично Изреалац одбранио и подигао читаву екипу на ноге. Истакао се Глазер и пет минута касније када је Малком гађао са ивице казненог простора, а он упркос томе што се нашао на “кривој” нози, успео да одбрани.

Деловало је да ће Канга извести једанаестерац у 32. минуту, арбитар је то првобитно сигнализирао, али је након интервенције из ВАР собе утврђено да се фаулирани Олањинка нашао у офсајду. Исплатила се Звездина упорност у 40. минуту када је Митровић фантастично центрирао, а Мирко Иванић још боље скочио и у маниру најбољих светских нападача савладао Кержакова.

Мало је фалило да након продора Недељковића у 53. минуту – Алип, који је интервенисао тик испред Стаменића пошаље лопту у сопствену мрежу. Ипак, домаћи су изједначили у 62. минуту када је Кеирош после доброг утрчавања савладао Глазера. Свежи Шљивић је одмах по уласку са клупе запретио, када је након комбинације, са још једним новајлијом – Адом, шутирао преко пречке у 68. минуту.

Фантастично су истрчали контру Букари и Кангва у 80. минуту меча, али је Васутин био на висини задатка када је Габонац шутирао у даљи угао. Ипак, био је Кангва у центру пажње свега пет минута касније када је Круговој фаулирао, а арбитар овог пута, без реакције из ВАР собе, показао на белу тачку. Одговорност је преузео Жан Филип Красо и у 88. минуту – “шмекерски” погодио угао. Није се то домаћима свидело, па су имали зицер у 90. минуту када је Моствој из петерца шутирао главом, али се поново истакао данас феноменални Омри Глазер.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама