Fudbal Fudbal/Vesti CZBG

Terzić: Počinje nova era, prepotentni smo jer imamo trofeje i saveti sa strane nam ne trebaju

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, govorio je u smernicama o narednim planovima crveno-belih.

“Poštovani prijatelji i predstavnici medija, dobro došli na stadion Crvene zvezde. Dobro došli u dom šampiona Srbije po šesti put uzastopno. Pre nego što počnemo ono zbog čega smo se okupili, želo bih da iskoristim priliku da se još jednom zahvalim dosadašnjem šefu stručnog štaba, Milošu Milojevići, na izvanrednim rezultatima, na posvećenom i profesionalnom radu. Siguran sam da će se jednog dana vratiti u Crvenu zvezdu kao šef stručnog štaba. Ostavio je otvorena vrata, mogu sa svim simpatijama da komentarišem njegov rad, džentlmentsko ponašanje. Sigurno je da je bio na visini zadatka u svemu, u svakom sistemu vrednosti koji čini i promoviše Crvena zvezda”.

“Ovde smo se okupili oko budućnosti Crvene zvezde. Budućnost Crvene zvezde je sa Barakom Baharom. Zadovoljstvo nam je da predstavimo i njegove saradnike kasnije. Dolazi jedan oformljen tim koji je pokazao da zna da radi svoj posao i ubeđen sam da sve ono što je pokazivao u svojoj matičnoj zemlji, da će pokazivati i ovde”.

“Bez obzira na sve ove rezultate koje smo postizali i na dominaciju koju imamo u srpskom fudbalu, vreme je za novi iskorak Crvene zvezde. To je naša obaveza. Osećamo da narod očekuje da podignemo lestvicu očekivanja i da to ispunimo u narednom periodu. Počinje nova era Crvene zezde, zato smo se odlučili za trenera koji zna to da radi. Treba nam sveža krv, nova energija. Treba nam restart uz puno poštovanje svih onih koji su mnogo radosti dosad doneli navijčima Crvene zvezde”.

“Baraka Bahara smo želeli godinu dana. Pregovarali smo, poklopile su se želje naše i njegove. I on je osećao da je njemu vreme za iskorak , za novu Ligu šampiona. Osvojio je šest titula u Izraelu što nije lako. Jako poštujemo ono što je Haifa prikazala u Evropi, kako se sudario sa najvećim evropskim klubovima kao što je Juventus i PSŽ”.

“Ideja za angažovanje Bahara se javila pre nego što smo imali kvalifikacije protiv Haife. Svesni smo kvaliteta Crvene zvezde, ali i potreba da se donese nova snaga koja je potrebna Crvenoj zvezdi. U periodu od pola godine, naš skauting tim je uradio mnogo stvari. Neke stvari privodimo kraju. Poslednja dva meseca uključili smo i Baraka Bahara i njegov stručni štab u tu proceduru. Usaglasili smo koji profil igrača treba treneru i u skladu s tim dovodimo igrače. Sigurno je da ćemo biti brži, snažniji, ofanzivniji, mlađi”.

“Svesni smo svih kvaliteta i manjkavosti ovog tima, tako da nam ne trebaju saveti sa strane i sa konferencija koje i sad čujem. Pokazali smo da znamo da radimo posao, da znamo da pravimo rezultate. Trofeji koje smo osvojili, daju nam za pravo da budemo pomalo prepotentni”.

“Imaćemo izuzetno brze terene u Superligi. Videli ste u intervjuima novih čelnika FSS da će na svim terenima biti postavljeni novi, hibridni i najbolji tereni. Neće biti problema da igramo brzu igru”. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama