Фудбал Фудбал/Вести ЦЗБГ

Бахар: Мој и Звездин ДНК – нападачки фудбал, Европа је приоритет

Барак Бахар је јуче први пут осетио искуство које га чека као тренера Црвене звезде, а данас је први пут представљен на званичној конференцији. 

Барак Бахар је деловао узбуђено и рекао је: “Лепо је видети нова лица. Када ми велики клуб као што је Црвена звезда са таквом историјом понуди да га тренирам, тешко је одбити. Био сам у музеју клуба, видео сам поштовање које је овде према звездама прошлости. То је велики клуб. Седећи поред господина Терзића који је два пута долазио због мене у Израел, видео сам колико ме желе. Они знају све о мени. Чак и тамо где сам рођен и да волим тенис. Рекао сам да ћу доћи под условом да ми уговоре меч против Новака (смех)

“Мислим да можемо заједно да радимо лепе ствари. Знам да овај клуб доминира у домаћој лиги. Дерби је јако важан, али мој главни циљ и циљ клуба је да направимо велике ствари у Лиги шампиона. Стварно верујем да то можемо да урадимо. За мене је ово други пут да тренирам у групној фази. Узбуђен сам и верујем да ћу донети свој ДНК, који већ овај клуб такође има – нападачки тим који напада и притиска. Већ се радујем што ћу радити овде.”

На питање колико добро познаје екипу, одговорио је: “У последњих неколико недеља смо заједно са управом радили на разумевању тима. Да подигнемо ниво јер су велика очекивања. Научио сам много о играчима, о менталитету. Радићемо веома напорно да будемо бољи тим.”

“Да нисам веровао у овај тим, не бих ни дошао. Одлучио сам да желим да направим следећи корак у каријери. Заиста верујем у овај клуб, волим глад за успехом овде. Резултати су веома важни, али верујем да прави пут доноси успех. Ја и мој тим трудићемо се да зацртамо прави пут који ће донети резултате.” Говорио је и о важности својих сарадника, од којих тренутно неки нису присутни ту. Напоменуо је да менталиста Дени Инбар неће бити свакодневно у тиму, већ пар пута у месецу.

“Верујем да у фудбалу, ако радите како треба, можете победити било који тим. Надам се да ће се навијачима код куће свидети наш фудбал који ће бити офанзивни, а наравно да морамо и да играмо паметно јер морате и да се браните.”

О потенцијалном повлачењу за собом неких играча Макаби Хаифе: “Обећао сам Макабију да нећу узимати играче одатле. И нећу се предомислити.”

О томе ко му је помогао да се упозна са оним што га чека: “Разговарао сам са српским играчима као што је Богдан Паланић. Причао о сам и са људима који нису Срби, а живе овде или у Израелу и познају стање. Разговарао сам са људима о клубу, његовом менталитету и притиску овде. Тако да знам где сам дошао”

О преговорима са Црвеном звездом и моменту када је преломио: “Долазили су неколико пута у Израел . Хтели су да потпишем првог пута, али смо рекли да сачекам неколико дана. Није ми било лако да напустим свој клуб и своју земљу. Када су дошли други пут, нисам сумњао да морам да дођем овде.“

Није хтео много да прича о потенцијалним доласцима или о именима играча који су приоритет за задржавање. Дотакао се Александра Пешића – “Знам га. Он је добар играч. Постигао је гол против мене када је био у Макабију из Тел Авива и такође у дресу Црвене звезде. Он је добар играч, али о играчима ћу разговарати са управом”.

Скочи на траку са алаткама