Fudbal Fudbal/Vesti CZBG

Bahar: Moj i Zvezdin DNK – napadački fudbal, Evropa je prioritet

Barak Bahar je juče prvi put osetio iskustvo koje ga čeka kao trenera Crvene zvezde, a danas je prvi put predstavljen na zvaničnoj konferenciji. 

Barak Bahar je delovao uzbuđeno i rekao je: “Lepo je videti nova lica. Kada mi veliki klub kao što je Crvena zvezda sa takvom istorijom ponudi da ga treniram, teško je odbiti. Bio sam u muzeju kluba, video sam poštovanje koje je ovde prema zvezdama prošlosti. To je veliki klub. Sedeći pored gospodina Terzića koji je dva puta dolazio zbog mene u Izrael, video sam koliko me žele. Oni znaju sve o meni. Čak i tamo gde sam rođen i da volim tenis. Rekao sam da ću doći pod uslovom da mi ugovore meč protiv Novaka (smeh)

“Mislim da možemo zajedno da radimo lepe stvari. Znam da ovaj klub dominira u domaćoj ligi. Derbi je jako važan, ali moj glavni cilj i cilj kluba je da napravimo velike stvari u Ligi šampiona. Stvarno verujem da to možemo da uradimo. Za mene je ovo drugi put da treniram u grupnoj fazi. Uzbuđen sam i verujem da ću doneti svoj DNK, koji već ovaj klub takođe ima – napadački tim koji napada i pritiska. Već se radujem što ću raditi ovde.”

Na pitanje koliko dobro poznaje ekipu, odgovorio je: “U poslednjih nekoliko nedelja smo zajedno sa upravom radili na razumevanju tima. Da podignemo nivo jer su velika očekivanja. Naučio sam mnogo o igračima, o mentalitetu. Radićemo veoma naporno da budemo bolji tim.”

“Da nisam verovao u ovaj tim, ne bih ni došao. Odlučio sam da želim da napravim sledeći korak u karijeri. Zaista verujem u ovaj klub, volim glad za uspehom ovde. Rezultati su veoma važni, ali verujem da pravi put donosi uspeh. Ja i moj tim trudićemo se da zacrtamo pravi put koji će doneti rezultate.” Govorio je i o važnosti svojih saradnika, od kojih trenutno neki nisu prisutni tu. Napomenuo je da mentalista Deni Inbar neće biti svakodnevno u timu, već par puta u mesecu.

“Verujem da u fudbalu, ako radite kako treba, možete pobediti bilo koji tim. Nadam se da će se navijačima kod kuće svideti naš fudbal koji će biti ofanzivni, a naravno da moramo i da igramo pametno jer morate i da se branite.”

O potencijalnom povlačenju za sobom nekih igrača Makabi Haife: “Obećao sam Makabiju da neću uzimati igrače odatle. I neću se predomisliti.”

O tome ko mu je pomogao da se upozna sa onim što ga čeka: “Razgovarao sam sa srpskim igračima kao što je Bogdan Palanić. Pričao o sam i sa ljudima koji nisu Srbi, a žive ovde ili u Izraelu i poznaju stanje. Razgovarao sam sa ljudima o klubu, njegovom mentalitetu i pritisku ovde. Tako da znam gde sam došao”

O pregovorima sa Crvenom zvezdom i momentu kada je prelomio: “Dolazili su nekoliko puta u Izrael . Hteli su da potpišem prvog puta, ali smo rekli da sačekam nekoliko dana. Nije mi bilo lako da napustim svoj klub i svoju zemlju. Kada su došli drugi put, nisam sumnjao da moram da dođem ovde.“

Nije hteo mnogo da priča o potencijalnim dolascima ili o imenima igrača koji su prioritet za zadržavanje. Dotakao se Aleksandra Pešića – “Znam ga. On je dobar igrač. Postigao je gol protiv mene kada je bio u Makabiju iz Tel Aviva i takođe u dresu Crvene zvezde. On je dobar igrač, ali o igračima ću razgovarati sa upravom”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama