Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Упечатљиви бројеви: цифре шестог по реду шампионата Црвене звезде

Утакмицом против Новог Пазара спуштена је завеса на суперлигашку сезону, историјску, која је донела директни пласман у Лигу шампиона. Ово су бројеви суперлигашке сезоне црвено-белих.

0 – Црвена звезда је завршила сезону без пораза и тиме поновила подвиг из сезона 2007/08. и 2020/21. Међутим, овог пута црвено-бели нису имали заостатак на полувремену ни на једној такмици првенства. Ниједан играч Црвене звезде није добио црвени картон.

1 – Само један играч црвено-белих стигао је до хет-трика у Суперлиги. То је дело Османа Букарија у сусрету са ТСЦ-ом у којем је оверена титула.

– Два су гостовања на којима Црвена звезда није уписала победу. У два вечита дербија на стадиону Партизана било  нерешено , у плеј- офу без голова и раније 1:1, а истим резултатом завршило се и у Крушевцу.

4 – Четири првотимаца стигла су до двоцифреног броја голова, а то су Осман Букари (12), Гелор Канга (10), Александар Катаи (17) и Александар Пешић (11).

– Пет играча која су постигла гол за Црвену звезду у овој сезони, нису дочекала крај Суперлиге на Маракани. У питању су Павков, Ибрахим Мустафа, Охи, Калифа Кулибали и Бен.

6 – Црвено-бели су освојили шесту титулу у низу. Шест је и највећи број голова који је Звезда постигла на некој утакмици. То се десило два пута, против Радника на Маракани и у гостима Вождовцу.

8 – осам жутих картона је највећи број који је добио један играч Звезде. Ко други него несташни Канга?

9 – Захваљујући три победе у судијској надокнади времена, Звезда је 9 бодова на свој конто уписала на тај начин. У завршним минутима су падали Раднички Ниш, Радник и Војводина.

10 – Десет узастопна тријумфа Црвена звезда има против Чукаричког, уз три победе ове сезоне.

11 – Ово је највећи број асистенција који је неки играч остварио у сезони. По једанаест асистенција уписали су Мирко Иванић и Гелор Канга. Најдужи победничи низ у овогодишњој Сперлиги протезао се на 11 везаних победа. Такође, једанаест играча довела је ове сезоне Црвена звезда који су наступили у Суперлиги – Букари, Милуновић, Пешић, Кангва, Митровић, Јегор Пруцев,  Азаров, Калифа Кулибали, Спајић, Алекс Виго и Ракоњац.

17 – највећи број голова који је један играч Звезде уписао ове сезоне. Пошло је за ногом Александру Катаију, који је завршио на другом месту на листи стрелаца.

19 – број голова који су голмани црвено-белих вадили из мреже. За један више од сезоне 2019/20. која је прекинута због ковида након 30 одиграних кола.

22 – број бодова предности у односу на првог пратиоца, екипу ТСЦ-а. Ово је највећи јаз у неком европском шампионату. Швајцарски Јанг Бојс има 16 поена вишка у односу на Сервет, а исто толико Наполи у односу на Лацио.

25 – двадесет и пет различитих играча уписало се у листу стрелаца за црвено-беле.

30 – тридесет победа остварила је Црвена звезда у текућој сезони. Није било близу да се понови успех из сезоне 2020/21. када је екипа Дејана Станковића победила на 35 утакмица.

34 – овогодишњи трофеј био је 34. освојени национални шампионат. Апсолутни рекорд, будући да је најближи пратилац Партизан са 27 титула у витринама. Овогодишњи наслов био је девети откад се првенство игра под окриљем Србије, што такође Звезду чини најтитуларнијом.

46 – голова постигла је Црвена звезда у првом полувремену.

50 – голова постигнута су у другом полувремену.

96 – укупно постигнуто голова.

97 – Црвена звезда је завршила сезону са 97 освојенх бодова.

35.078 – највећа забележена посета на Звездином стадиону у Суперлиги ове сезоне. Играло се 24. коло када је Звезда била домаћин вечитог дербија.

 

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама