Blog Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Upečatljivi brojevi: cifre šestog po redu šampionata Crvene zvezde

Utakmicom protiv Novog Pazara spuštena je zavesa na superligašku sezonu, istorijsku, koja je donela direktni plasman u Ligu šampiona. Ovo su brojevi superligaške sezone crveno-belih.

0 – Crvena zvezda je završila sezonu bez poraza i time ponovila podvig iz sezona 2007/08. i 2020/21. Međutim, ovog puta crveno-beli nisu imali zaostatak na poluvremenu ni na jednoj takmici prvenstva. Nijedan igrač Crvene zvezde nije dobio crveni karton.

1 – Samo jedan igrač crveno-belih stigao je do het-trika u Superligi. To je delo Osmana Bukarija u susretu sa TSC-om u kojem je overena titula.

– Dva su gostovanja na kojima Crvena zvezda nije upisala pobedu. U dva večita derbija na stadionu Partizana bilo  nerešeno , u plej- ofu bez golova i ranije 1:1, a istim rezultatom završilo se i u Kruševcu.

4 – Četiri prvotimaca stigla su do dvocifrenog broja golova, a to su Osman Bukari (12), Gelor Kanga (10), Aleksandar Katai (17) i Aleksandar Pešić (11).

– Pet igrača koja su postigla gol za Crvenu zvezdu u ovoj sezoni, nisu dočekala kraj Superlige na Marakani. U pitanju su Pavkov, Ibrahim Mustafa, Ohi, Kalifa Kulibali i Ben.

6 – Crveno-beli su osvojili šestu titulu u nizu. Šest je i najveći broj golova koji je Zvezda postigla na nekoj utakmici. To se desilo dva puta, protiv Radnika na Marakani i u gostima Voždovcu.

8 – osam žutih kartona je najveći broj koji je dobio jedan igrač Zvezde. Ko drugi nego nestašni Kanga?

9 – Zahvaljujući tri pobede u sudijskoj nadoknadi vremena, Zvezda je 9 bodova na svoj konto upisala na taj način. U završnim minutima su padali Radnički Niš, Radnik i Vojvodina.

10 – Deset uzastopna trijumfa Crvena zvezda ima protiv Čukaričkog, uz tri pobede ove sezone.

11 – Ovo je najveći broj asistencija koji je neki igrač ostvario u sezoni. Po jedanaest asistencija upisali su Mirko Ivanić i Gelor Kanga. Najduži pobedniči niz u ovogodišnjoj Sperligi protezao se na 11 vezanih pobeda. Takođe, jedanaest igrača dovela je ove sezone Crvena zvezda koji su nastupili u Superligi – Bukari, Milunović, Pešić, Kangva, Mitrović, Jegor Prucev,  Azarov, Kalifa Kulibali, Spajić, Aleks Vigo i Rakonjac.

17 – najveći broj golova koji je jedan igrač Zvezde upisao ove sezone. Pošlo je za nogom Aleksandru Kataiju, koji je završio na drugom mestu na listi strelaca.

19 – broj golova koji su golmani crveno-belih vadili iz mreže. Za jedan više od sezone 2019/20. koja je prekinuta zbog kovida nakon 30 odigranih kola.

22 – broj bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu TSC-a. Ovo je najveći jaz u nekom evropskom šampionatu. Švajcarski Jang Bojs ima 16 poena viška u odnosu na Servet, a isto toliko Napoli u odnosu na Lacio.

25 – dvadeset i pet različitih igrača upisalo se u listu strelaca za crveno-bele.

30 – trideset pobeda ostvarila je Crvena zvezda u tekućoj sezoni. Nije bilo blizu da se ponovi uspeh iz sezone 2020/21. kada je ekipa Dejana Stankovića pobedila na 35 utakmica.

34 – ovogodišnji trofej bio je 34. osvojeni nacionalni šampionat. Apsolutni rekord, budući da je najbliži pratilac Partizan sa 27 titula u vitrinama. Ovogodišnji naslov bio je deveti otkad se prvenstvo igra pod okriljem Srbije, što takođe Zvezdu čini najtitularnijom.

46 – golova postigla je Crvena zvezda u prvom poluvremenu.

50 – golova postignuta su u drugom poluvremenu.

96 – ukupno postignuto golova.

97 – Crvena zvezda je završila sezonu sa 97 osvojenh bodova.

35.078 – najveća zabeležena poseta na Zvezdinom stadionu u Superligi ove sezone. Igralo se 24. kolo kada je Zvezda bila domaćin večitog derbija.

 

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama