Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Zvezdini juniori poraženi od Reala u dramatičnom meču u Kaunasu

Juniori Crvene zvezde poraženi su od ekipe Real Madrida u Kaunasu nakon dramatične završnice. Sudijska odluka oduzela priliku za veliki preokret.

Od samog starta u Sportaskoj hali Kaunas delovalo je obećavajuće da ćemo pratiti efikasan meč. Španski tim bio je više nego raspoložen za košarku, ubacivši četiri trojki. Jegor Demin predvodio je mlade kraljeviće, a na drugoj strani je dvocifreni Topić održavao priključak. Kada je delovalo da su se ispucali igrači Reala, Relja Radovanović je pogodio iz kontra napada na asistenciju Topića za prvo vođstvo naše ekipe (22-20) još od početnog koša.

Drugi kvartal krenuo je sjajno za crveno-bele, akcijom iz pika Topića i Radovanovića. Posle trojke Pavla Mišića isto je u narednoj akciji ponovio Lazar Gagić (31-23), a onda je polaganje Topića u tranziciji lansirano crveno-bele na dvocifrenu prednost (33-23). Morao da tajm-autom da reaguje Havier Huares, nakon kojeg su njegovi igrači pokazali reakciju. Najpre je sjajno pogodio za tri Ugo Gonzales, a onda je usledila izgubljena lopta naše ekipe posle koje je Jan Vide prepolovio zaostatak svog tima (33-28).

Nastavila se loša igra u napadu crveno-belih, pa je Dianj efektno zakucao i produžio seriju Reala, posle čega je usledila 2+1 situacija za Videa koji je doveo meč u egal (33-33). Delovalo je da Real ne namerava da stane, pa je već u narednoj akciji sa distance pogodio Gonzales. Serija se protezala do 19-0, kada je trojkom prekinuo Radovanović. U finišu je Real Madrid nastavio da pogađa. Trojku Jegora Demina poništio je Nikola Topić (42-47), ali vremena za odgovor Ugu Gonzalesu na sjajnu trojku uz zvuk sirene nije bilo, pa je Real otišao na pauzu sa +10 (42-52).

Furiozan je bio Real u trećoj deonici, gde je Crvena zvezda ubacila svega osam poena. Dominirao je u skoku Ismaila Dianj, pravio dosta problema pod košem našem timu. Na kraju ovog kvartala Real je imao 15 skokova viška (27-42), što je uz veliki broj asistiranih poena (9-21) gradilo prednost njihovog tima. Posle presečene lopte, Jegor Demin i Jan Vide su istračli kontru, a Rus je asistirao Slovencu za +20 (47-67). Pet vezana poena Nikole Topića nisu ublažila zaostatak jer je opet trojku sa zvukom sirene pogodio Gonzales (52-72).

Delovalo je do kraja neće biti veliki izbuđenja, ali su se igrači Branka Jorovića postarali da vrate priključak. Andrija Vković je srediom deonice košem iz reketa spustio razliku na jednocifrenu (65-74). Prišli su crveno-beli na tri poena deficita posle realizovanih bacanja Topića (73-76), a onda i njehovom trojkom na dva poena manjka čedtredesetak sekundi pre kraja (76-78).

Međutim, priliku za veliki preokret našoj ekipi oduzeo je sudija na dvadesetak sekundi do kraja. Novicki je promašio sa poludistance, a lopta je od Gonzalesovog stopala završila u autu. Sudija je ipak dosdio loptu za Real, nakon čega je Golzales dobio i faul i realizovao dva bacanja (76-80). U narednom napadu, naši igrači su loše ubacili loptu u igru sa protivnikovog polja, a pogodio je Jan Vide iz kontre.

Promašaj Kostića sa distance ispravio je Vuković posle ofanzivnog skoka i ostavio malu nadu timu. Međutim, usledilo je pomračenje. Jegor Demin je omašio dva slobodna bacanja, ali je loptu uhvatio Ismaila Dianj koji je fauliran. On je bio polovično precizan (78-83). Na četiri sekunde do kraja trojku je ubacio Kostić (81-83), usledio je faul i dva pogođena penala Jana Videa za konačnih 81-85.

Najefikasniji u našem timu bio je Nikola Topić sa 39 poena, a dvocifren je bio još Petar Avlijaš sa 10. U pobedničkoj ekipi, sjajan je bio Ugo Gonzales sa 24 poena .

Naredni duel na programu je sutra od 8 sati, kada će naš tim tražiti prvu pobedu protiv ekipe Barselone koja je ranije savladala Panatinaikos (67-66).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama