Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda Meridijanbet dočekuje Albu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u petak ekipu Albe u utakmici 25.kola Evrolige.

Utakmica se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 19 časova, a za ovaj duel prvi nakon velikih pobeda u Tel Avivu i završnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu vlada ogromno interesovanje, što znači da će crveno-beli imati gromoglasnu podršku i pune tribine kao vetar u leđa protiv nemačkog tima.

Ovo će biti 10. duel dva tima u Evroligi, ne treba zaboraviti da je skor sa nemačkim timom vrlo nepovoljan (2-7) ali su crveno-beli slavili u Berlinu 22.novembra 2022. posle produžetka 88:84 i tada pokrenuli seriju od 6 uzastopnih pobeda u EL.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: – Iz te prve utakmice bitna je samo pobeda, koja je bila vrlo važna. sve ostalo će biti potpuno drugačije. Kao i pred svaku utakmicu, mislimo i verujemo da možemo da dobijemo. Sutrašnja je veoma bitna u toj borbi za mesto među prvijh osam. Biće veoma teško, Alba igra veoma atipično, možda najefikasniju košarku u Evroligi u prvih 10 sekundi, u tranziciji i kontranapadu. Moramo da budemo zaista veoma fokusirani i da postignemo da igramo pet na pet protiv njih, statično. Iako su poslednji na tabeli, nisu uopšte loša ekipa. Izgubili su dosta dobijenih utakmica, a njihov način igre te primorava da odigraš 40 minuta skoncentrisano.

Fiip Petrušev: – Veoma bitna utakmica za nas, da eventualnom pobedom potvrdimo veoma važnu iz Tel Aviva. Iako smo na papiru možda favoriti, oni su negzodna ekipa, koja igra prepoznatljivu brzu igru u tranzicji, na veliki broj poseda, što moramo da iskontrolišemo. Unutrašnju liniju im čine veoma iskusni igrači, pogotvu Sikma i Timan, ali treba da zaustavimo njihovu tranzicju u kojoj su veoma dobri. Ni ne okrenete se, već su izveli loptu i šutiraju za tri poena, to je glavna stvar koju moramo da zaustvimo. U jedan na jedan odbrani ćemo biti okej. Definitivno idemo na pobedu – rekao je Petrušev.

Karte za ovu utakmicu puštene su u prodaju početkom nedelje na svim prodajnim mestima tickets.rs i online, a kapije dvorane uz obavezne preglede i kontrole i biće otvorene u 17 časova. Ovo će biti ujedno i poslednja utakmica Crvene zvezde Meridianbet bez Fakunda Kampaca u sastavu. Argentinski plejmejker debitovaće 2.marta u Minhenu protiv Bajerna.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama