Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда Меридијанбет дочекује Албу

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет дочекују у петак екипу Албе у утакмици 25.кола Евролиге.

Утакмица се игра у дворани „Александар Николић“ са почетком у 19 часова, а за овај дуел први након великих победа у Тел Авиву и завршници Купа Радивоја Кораћа у Нишу влада огромно интересовање, што значи да ће црвено-бели имати громогласну подршку и пуне трибине као ветар у леђа против немачког тима.

Ово ће бити 10. дуел два тима у Евролиги, не треба заборавити да је скор са немачким тимом врло неповољан (2-7) али су црвено-бели славили у Берлину 22.новембра 2022. после продужетка 88:84 и тада покренули серију од 6 узастопних победа у ЕЛ.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Из те прве утакмице битна је само победа, која је била врло важна. све остало ће бити потпуно другачије. Као и пред сваку утакмицу, мислимо и верујемо да можемо да добијемо. Сутрашња је веома битна у тој борби за место међу првијх осам. Биће веома тешко, Алба игра веома атипично, можда најефикаснију кошарку у Евролиги у првих 10 секунди, у транзицији и контранападу. Морамо да будемо заиста веома фокусирани и да постигнемо да играмо пет на пет против њих, статично. Иако су последњи на табели, нису уопште лоша екипа. Изгубили су доста добијених утакмица, а њихов начин игре те приморава да одиграш 40 минута сконцентрисано.

Фиип Петрушев: – Веома битна утакмица за нас, да евентуалном победом потврдимо веома важну из Тел Авива. Иако смо на папиру можда фаворити, они су негзодна екипа, која игра препознатљиву брзу игру у транзицји, на велики број поседа, што морамо да исконтролишемо. Унутрашњу линију им чине веома искусни играчи, поготву Сикма и Тиман, али треба да зауставимо њихову транзицју у којој су веома добри. Ни не окренете се, већ су извели лопту и шутирају за три поена, то је главна ствар коју морамо да зауствимо. У један на један одбрани ћемо бити океј. Дефинитивно идемо на победу – рекао је Петрушев.

Карте за ову утакмицу пуштене су у продају почетком недеље на свим продајним местима тицкетс.рс и онлине, а капије дворане уз обавезне прегледе и контроле и биће отворене у 17 часова. Ово ће бити уједно и последња утакмица Црвене звезде Меридианбет без Факунда Кампаца у саставу. Аргентински плејмејкер дебитоваће 2.марта у Минхену против Бајерна.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама