Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Велика победа Црвене звезде и пласман у финале Купа!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа резултатом 83:75.

У крцатој дворани „Чаир“ бодрени великим бројем навијача Црвене звезде који су бодрили екипу и након великог заостатка и великог преокрета, најефикаснији код црвено-белих био је Вилдоза са 15 поена, а по 14 су додали Петрушев и Недовић.

Куп Радивоја Кораћа, полуфинале:
Партизан – Црвена звезда 75:83
(21:15, 23:19, 14:25, 17:24)

Хала: Чаир, Ниш
Судије: Урош Николић, Урош Обркнежевић и Стефан Ћалић

Спектакуларна утакмица у полуфиналу Купа обележена је великим преокретом црвено-белих који су остали без првог тренера Душка Ивановића већ у 12 минуту, и губили 18 поена, али су спектакуларним преокретом стигли до једне од највећих победа у историји вечитих дербија!

Противник Црвеној звезди у великом финалу биће екипа Меге која је у другом полуфиналу на готово идентичан начин савладали ФМП након преокрета.

Описати утакмицу у којој је наш тим стигао до епског преокрета није лако, остаће уписано да су црвено-бели и поред шута 1-13 за три успели да остану у утакмици на полувремену (34-44) а онда стампедом направили серију 43-16 до 20.минутног прекида који их није омео да наставе где су стали и дођу до велике победе и финала!!!

Црвена звезда Мериданбет: Вилдоза 15 (6ск), Лазаревић, Кампацо 12 (7ас), Митровић 11 (7ск), Лазић 3 (3ас), Мартин 2, Добрић 4, Недовић 14, Марковић, Кузмић, Петрушев 14, Бентил 8 (7ск)

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: “И поред лоше игре на полувремену смо имали изванредан резултат по мени. Једино нам је фалила агресивност које нисмо имали. Кад сам дошао први дан у Звезду и одржао тренинг, рекао сам да су ови момци чврсти, тврди, борци и то се показало. На почетку нисмо имали агресивност, али после се то показало и одиграли смо како треба да играмо. Ово је друга утакмица, дошли смо да освојимо Куп, а сутра ће бити трећа и са тим менталитетом треба да играмо и у финалу. Најбитније је да играчи имају то у глави, да остаје још један меч за трофеј. Знамо добро Мегу, утакмица траје 40 минута, морамо да будемо концентрисани. Имамо мало времена, али спремићемо утакмицу. Ништа није готово, они су показали вечерас да су добра екипа, губили су од ФМП и онда су окренули. Талентована, млада екипа“.

Велико финале игра се у суботу од 21 сат.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама