Кошарка Кошарка/Вести

Саопштење КК Црвена звезда Меридијанбет

КК Црвена звезда Меридианбет обавештава јавност да је пресудом Апелационог суда у Београду дана 08.02.2023.године КК Партизан дужан да исплати новчану одштету председнику клуба Небојши Човићу, бившем директору клуба Филипу Сунтурлићу, као и свима појединачно које је поменуо (чланови најуже породице председника КК Црвена звезда), напао и оклеветао у свом званичном саопштењу објављеном дана 02.09.2020.године на званичном сајту тог клуба, тврдњом да је „Црвена звезда породична фирма која пљачка Србију“ и изнео бројне увреде и неистине, које су у чевртрак добиле свој судски епилог.

Апелациони суд је по свим тачкама одбио жалбу КК Партизан на првостепену пресуду Вишег Суда у Београду која је донета 29.06.2022.године, и обавезао туженог (КК Партизан) да исплати материјалну одштету свима које је оклеветао „због повреде части и угледа“, али и изношења неистина наведених у званичном саопштењу тог клуба. По оцени суда циљ изношења таквих неистина био је да допринесе већем анимозитету према председнику КК Црвена звезда и клубу у целини.

КК Црвена звезда Меридианбет подсећа да је у том „саопштењу“ од 02.09.2020. године изнет велики број неистина почев од „сазнања“ аутора тог памфлета ко су управљачке структуре клуба, преко јефтиних поштапалица и неистина које су за циљ имале формирање негативног става о председнику КК Црвена звезда и које су, како је наведено у образложењу пресуде суда – друштвено неприхватљиве!

Како се наводи у образложењу пресуде „тежина објављених информација је већа због чињенице да их је објавио клуб (КК Партизан), што доприноси „спортском анимозитету“ јер навијачи делове саопштења схватају на потпуно другачији начин.

Осим материјалне надокнаде тужилаца, тужени (КК Партизан) је дужан да плати и све трошкове овог суђења, али и да о свом трошку у року од 15 дана, објави ову пресуду у дневном листу „Курир“ и то увод, и изреку ове пресуде.

КК Црвена звезда Меридианбет подсећа да је клуб удружење грађана са својим јасно утврђеним структурама и телима клуба, као и најтранспарентнији клуб у Републици Србији који уредно измирује као удружење грађана све своје обавезе према Републици Србији – почев од пореза, за разлику од КК Партизан.

КК Црвена звезда Меридианбет

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама