Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели гостују у Задру (недеља 17 часова)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет путују у суботу у поподневним часовима у Задар где их у недељу очекује меч 19.кола регионалне лиге против истоименог домаћина.

Утакмица се игра у дворани „Крешимир Ћосић“ са почетком у 17 часова, а наш тим дочекује ову утакмицу са великим самопоуздањем након сјајне победе у Тел Авиву и тријумфа над Макабијем.

Екипа ће у суботу одрадити тренинг у Београду, и након ручка следи пут у Задар на утакмицу са екипом која је до сада једина нанела пораз црвено-белима у регионалном такмичењу. Само тај податак представља велико упозорење Црвеној звезди.

Очекује нас јако тешка утакмица у Задру уз више разлога. Прво добар тим, који има домаћи терен и предвођен је врло искусним тренером. Играју ове сезоне одлично са пуно самопоуздања, што показује и њихов пласман на табели. Улоге у тиму су јасно подељене, и свако зна своје задатке и обавезе. Мораћемо да одиграмо добру утакмицу, имаћемо времена да се освежимо након тешког меча у Тел Авиву и са великом енергијом коју ћемо морати да уложимо, дођемо до циља“, рекао је тренер Душко Ивановић који ће после дуго времена моћи да рачуна на све играче, јер се Хасан Мартин вратио у тим након повреде колена.

Лука Митровић: „Гостовање у Задру никада није лако, овога пута изазов је већи јер тим игра добро, предвођен одличним Божићем. Имају препознатљив стил, одлични су шутери, имаће домаћу публику као велику подршку. Коначно, не смемо да заборавимо да смо једини пораз доживели управо од Задра и то је упозорење, али за нас и мотив више пред ову утакмицу коју желимо да добијемо и након велике победе у Тел Авиву у добром разположењу дочекамо наредни период.

Након утакмице у Задру, прва домаћа утакмица која очекује црвено-беле је са Албом у Београду.

У првој утакмици која је одиграна у Београду Задар је победио 98-96, а ово ће бити 40. утакмица два клуба у регионалној лиги – скор је 26-13 у корист Црвене звезде Меридианбет.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама