Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli gostuju u Zadru (nedelja 17 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet putuju u subotu u popodnevnim časovima u Zadar gde ih u nedelju očekuje meč 19.kola regionalne lige protiv istoimenog domaćina.

Utakmica se igra u dvorani „Krešimir Ćosić“ sa početkom u 17 časova, a naš tim dočekuje ovu utakmicu sa velikim samopouzdanjem nakon sjajne pobede u Tel Avivu i trijumfa nad Makabijem.

Ekipa će u subotu odraditi trening u Beogradu, i nakon ručka sledi put u Zadar na utakmicu sa ekipom koja je do sada jedina nanela poraz crveno-belima u regionalnom takmičenju. Samo taj podatak predstavlja veliko upozorenje Crvenoj zvezdi.

Očekuje nas jako teška utakmica u Zadru uz više razloga. Prvo dobar tim, koji ima domaći teren i predvođen je vrlo iskusnim trenerom. Igraju ove sezone odlično sa puno samopouzdanja, što pokazuje i njihov plasman na tabeli. Uloge u timu su jasno podeljene, i svako zna svoje zadatke i obaveze. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu, imaćemo vremena da se osvežimo nakon teškog meča u Tel Avivu i sa velikom energijom koju ćemo morati da uložimo, dođemo do cilja“, rekao je trener Duško Ivanović koji će posle dugo vremena moći da računa na sve igrače, jer se Hasan Martin vratio u tim nakon povrede kolena.

Luka Mitrović: „Gostovanje u Zadru nikada nije lako, ovoga puta izazov je veći jer tim igra dobro, predvođen odličnim Božićem. Imaju prepoznatljiv stil, odlični su šuteri, imaće domaću publiku kao veliku podršku. Konačno, ne smemo da zaboravimo da smo jedini poraz doživeli upravo od Zadra i to je upozorenje, ali za nas i motiv više pred ovu utakmicu koju želimo da dobijemo i nakon velike pobede u Tel Avivu u dobrom razpoloženju dočekamo naredni period.

Nakon utakmice u Zadru, prva domaća utakmica koja očekuje crveno-bele je sa Albom u Beogradu.

U prvoj utakmici koja je odigrana u Beogradu Zadar je pobedio 98-96, a ovo će biti 40. utakmica dva kluba u regionalnoj ligi – skor je 26-13 u korist Crvene zvezde Meridianbet.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama