Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда рутински победила на тешком гостовању у Задру

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су екипу Задра на гостујућем паркету резултатом 76:95 (18:22, 13:25, 25:26, 20:22).

Од самог старта меча Звезда је контролисала утакмицу и ритам игре. У првим минутима је расположен био Митровић, док му се после придружио Недовић. Прва деоница је припала црвено-белима 18:22. У наставку је Звезда играла још боље, а апсолутни лидер на паркету је био Немања Недовић који је на полувреме отишао са 19 убачних поена. На крају друге четвртине наша екипа је имала убедљиву предност 31:47 и испоставило се да је та деоница одредила даљи ток меча и победника у овом дуелу на терену који је умео да буде изузетно незгодан за црвено-беле у прошлости.

Црвена звезда је наставила са тоталном контролом тока меча, те није дозвољавала Задру да се резултатски врати у меч. Недовић је наставио са својом одличном нападачком партијом, док је Кампацо био задужен за добро организован напад и неколико изванредних асистенција.. Црвено-бели су рутински привели меч крају, а резултат је био 76:95.

КК Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 8, Лазаревић, Кампацо 10 и 9 ас, Митровић 13, Лазић 3, Мартин 2, Добрић 12, Ивановић 3, Илић 6, Недовић 29, Петрушев 8, Бентил 1;

Задар: Божић 25…

Одмах по завршетку утакмице, црвено-бели се враћају у Београд, а једину сенку на овај меч бацила је повреда Срефана Лазаревића који је добио ударац у препону приликом једног продора играча Задра. Лазаревић се није након тог ударца враћао на паркет, а тежина повреде биће позната по повратку екипе у Београд. Са друге стране, Хасан Мартин који је доживео повреду колена на утакмици са Жалгирисом у Београду, након двоипомесечне паузе, вратио се на паркет у Задру и биће велико појачање за наш тим у наставку сезоне.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама