Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zvezda rutinski pobedila na teškom gostovanju u Zadru

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su ekipu Zadra na gostujućem parketu rezultatom 76:95 (18:22, 13:25, 25:26, 20:22).

Od samog starta meča Zvezda je kontrolisala utakmicu i ritam igre. U prvim minutima je raspoložen bio Mitrović, dok mu se posle pridružio Nedović. Prva deonica je pripala crveno-belima 18:22. U nastavku je Zvezda igrala još bolje, a apsolutni lider na parketu je bio Nemanja Nedović koji je na poluvreme otišao sa 19 ubačnih poena. Na kraju druge četvrtine naša ekipa je imala ubedljivu prednost 31:47 i ispostavilo se da je ta deonica odredila dalji tok meča i pobednika u ovom duelu na terenu koji je umeo da bude izuzetno nezgodan za crveno-bele u prošlosti.

Crvena zvezda je nastavila sa totalnom kontrolom toka meča, te nije dozvoljavala Zadru da se rezultatski vrati u meč. Nedović je nastavio sa svojom odličnom napadačkom partijom, dok je Kampaco bio zadužen za dobro organizovan napad i nekoliko izvanrednih asistencija.. Crveno-beli su rutinski priveli meč kraju, a rezultat je bio 76:95.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 8, Lazarević, Kampaco 10 i 9 as, Mitrović 13, Lazić 3, Martin 2, Dobrić 12, Ivanović 3, Ilić 6, Nedović 29, Petrušev 8, Bentil 1;

Zadar: Božić 25…

Odmah po završetku utakmice, crveno-beli se vraćaju u Beograd, a jedinu senku na ovaj meč bacila je povreda Srefana Lazarevića koji je dobio udarac u preponu prilikom jednog prodora igrača Zadra. Lazarević se nije nakon tog udarca vraćao na parket, a težina povrede biće poznata po povratku ekipe u Beograd. Sa druge strane, Hasan Martin koji je doživeo povredu kolena na utakmici sa Žalgirisom u Beogradu, nakon dvoipomesečne pauze, vratio se na parket u Zadru i biće veliko pojačanje za naš tim u nastavku sezone.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama