Fudbal Fudbal/Vesti CZBG

Zvezda pozajmljuje napadača koji je kupljen “ne zbog fudbalskih kvaliteta”

Marko Rakonjac dolazi na besplatnu pozajmicu u Crvenu zvezdu iz moskovske Lokomotive. Klubovi su već postigli dogovor prema kojem će naš klub imati pravo da otkupi napadača za 1,5 miliona evra.

Marko Rakonjac je rođen 25. aprila 2000. godine u Bijelom Polju. Profesionalnu fudbalsku karijeru započeo u ekipi Jedinstva iz rodnog grada, odakle je 2017. godine prešao u omladinski tim Čukaričkog. U sezoni 2019/2020. igrao je za  IMT.

Ovaj dvadesetdvogodišnji crnogorski napadač potpisao je ugovor sa Lokomotivom u aprilu 2022. godine, u trajanju od četiri godine. Transfer vredan 2,5 miliona evra nije se pokazao kao opravdana investicija budući da se nije nametnuo i da je bez postignutog gola.

Iz ovog razloga Lokomotiva je želela da ga se što pre reši. Naime, klub je poslao spisak igrača klubovima iz Rusije kojima je ponuđeno na moguću zamenu ili prodaju ukupno osam igrača, među kojima je bio i Rakonjac.

Zbog razočaravajućih partija Rakonjac je bio na udaru kritika.  Ruske medije je zanimalo mišljenje Dmitrija Bulikina, bivšeg napadača Lokomotive, Leverkuzana i Ajaksa, o Rakonjcu i Injatjevu. Tom prilikom Bulikin je izjavio “Naravno da nisu na nivou Lokomotive. Za mene je misterija Rakonjac. Platili su fudbalera pet puta skuplje i on ne igra. Kog od agenata pitam, kažu da su ga kupili očigledno ne zbog fudbalskih kvaliteta”.

Crvena zvezda već dugo godina muči muke sa pozicijom napadača. Nisu se pokazali Tomane, Dioni, Kulibali. Bez očekivanog učinka bio je i Ohi. Aleksandar Pešić i Jovan Mijatović jedine su opcije u špicu napada i klub želi da ojača konkurenciju, ali očigledno uz rezervu pošto rukovodstvo nije smelo da kupi Rakonjca.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama