Фудбал Фудбал/Вести ЦЗБГ

Звезда позајмљује нападача који је купљен “не због фудбалских квалитета”

Марко Ракоњац долази на бесплатну позајмицу у Црвену звезду из московске Локомотиве. Клубови су већ постигли договор према којем ће наш клуб имати право да откупи нападача за 1,5 милиона евра.

Марко Ракоњац је рођен 25. априла 2000. године у Бијелом Пољу. Професионалну фудбалску каријеру започео у екипи Јединства из родног града, одакле је 2017. године прешао у омладински тим Чукаричког. У сезони 2019/2020. играо је за  ИМТ.

Овај двадесетдвогодишњи црногорски нападач потписао је уговор са Локомотивом у априлу 2022. године, у трајању од четири године. Трансфер вредан 2,5 милиона евра није се показао као оправдана инвестиција будући да се није наметнуо и да је без постигнутог гола.

Из овог разлога Локомотива је желела да га се што пре реши. Наиме, клуб је послао списак играча клубовима из Русије којима је понуђено на могућу замену или продају укупно осам играча, међу којима је био и Ракоњац.

Због разочаравајућих партија Ракоњац је био на удару критика.  Руске медије је занимало мишљење Дмитрија Буликина, бившег нападача Локомотиве, Леверкузана и Ајакса, о Ракоњцу и Ињатјеву. Том приликом Буликин је изјавио “Наравно да нису на нивоу Локомотиве. За мене је мистерија Ракоњац. Платили су фудбалера пет пута скупље и он не игра. Ког од агената питам, кажу да су га купили очигледно не због фудбалских квалитета”.

Црвена звезда већ дуго година мучи муке са позицијом нападача. Нису се показали Томане, Диони, Кулибали. Без очекиваног учинка био је и Охи. Александар Пешић и Јован Мијатовић једине су опције у шпицу напада и клуб жели да ојача конкуренцију, али очигледно уз резерву пошто руководство није смело да купи Ракоњца.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама