Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Разбијена Звезда у Болоњи изгубила и меч и разлику

Очекивања тима и навијача о показивању реакције после тешких пораза у претходним седмицама остала су само изгубљна надања. За то се Виртус побринуо својом снагом на обе стране паркета јер је имао одговарајућу функцију у нападу и резноврсност. Одбрамбено је успео да ограничи све у нашем тиму осим Луке Вилдосе и тако, хватајући двоцифрену разлику од првих минута меча, није имао ни најмањих проблема у контроли меча.

Са рекетом Црвене звезде отвореним попут руже и Милошем Теодосићем у убитачном моду, Виртус је успео да има 8/8 при шту за два и 50% у шутирању тројки. Због тога је уграбио убедљивих и 27-9 пре краја четвртине, која је на крају је завршена резултатом 30-14 .

Лука Вилдоса је покушао да преокрене ситуацију за наш тим (40-29, 16. минут) пошто је својом акцијом одредио темпо напада. Виртус није деловао тако ефикасно у нападу као у првој деоници, али је коректно реаговао инсистирајући на унутрашњој игри, хранивши високе играче и тако до краја полувремена није оставио Звезди шансу да се приближи услед бледог издања огромне већине играча (48-35) .

Кајл Вимс  имао је 3/3 тројке у првој половини треће деонице и то је помогло Виртусу да задржи вођство (59-44, 24. минут). Покушаји Црвене звезде да се врати у игру били су непотпуни јер сваки пут када је било прилике да се разлика смањи на једноцифрену, омогућила је ривалу да слободним бацањима опет врати опипљиву предност као што је било после поготка Шенгелије (62-47) који је вероватно донео разочарење па је разлика ишла и на + 19 (70-51) за домаће на крају периода.

Конзистентност Виртуса у нападу избрисала је сваку помисао на повратак у игру нашег тима (76-57, 33. минут) . Помирена са поразом, Звезда није имала воље да покаже агилније лице . У последњим минутима две екипе су играле више за коначну разлику (81-69, 39. минут). Виртус је желео најмање десет поена плуса и то је постигао захваљујући тројци Теодосића. На крају било је 84-72 и Црвена звезда је уписала трећи узастопни пораз пред гостовање у Милану за два дана.

Осим преданог Вилдосе, бољи у нашем тиму био је Далибор Илић убележивши 10 поена, 7 скокова и једну асистенцију. Но, са два расположена играча Звезда никако није могла да угрози ривала, па чињеница да разлика није падала испод 10 не делује чудно.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама