Košarka Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Razbijena Zvezda u Bolonji izgubila i meč i razliku

Očekivanja tima i navijača o pokazivanju reakcije posle teških poraza u prethodnim sedmicama ostala su samo izgubljna nadanja. Za to se Virtus pobrinuo svojom snagom na obe strane parketa jer je imao odgovarajuću funkciju u napadu i reznovrsnost. Odbrambeno je uspeo da ograniči sve u našem timu osim Luke Vildose i tako, hvatajući dvocifrenu razliku od prvih minuta meča, nije imao ni najmanjih problema u kontroli meča.

Sa reketom Crvene zvezde otvorenim poput ruže i Milošem Teodosićem u ubitačnom modu, Virtus je uspeo da ima 8/8 pri štu za dva i 50% u šutiranju trojki. Zbog toga je ugrabio ubedljivih i 27-9 pre kraja četvrtine, koja je na kraju je završena rezultatom 30-14 .

Luka Vildosa je pokušao da preokrene situaciju za naš tim (40-29, 16. minut) pošto je svojom akcijom odredio tempo napada. Virtus nije delovao tako efikasno u napadu kao u prvoj deonici, ali je korektno reagovao insistirajući na unutrašnjoj igri, hranivši visoke igrače i tako do kraja poluvremena nije ostavio Zvezdi šansu da se približi usled bledog izdanja ogromne većine igrača (48-35) .

Kajl Vims  imao je 3/3 trojke u prvoj polovini treće deonice i to je pomoglo Virtusu da zadrži vođstvo (59-44, 24. minut). Pokušaji Crvene zvezde da se vrati u igru bili su nepotpuni jer svaki put kada je bilo prilike da se razlika smanji na jednocifrenu, omogućila je rivalu da slobodnim bacanjima opet vrati opipljivu prednost kao što je bilo posle pogotka Šengelije (62-47) koji je verovatno doneo razočarenje pa je razlika išla i na + 19 (70-51) za domaće na kraju perioda.

Konzistentnost Virtusa u napadu izbrisala je svaku pomisao na povratak u igru našeg tima (76-57, 33. minut) . Pomirena sa porazom, Zvezda nije imala volje da pokaže agilnije lice . U poslednjim minutima dve ekipe su igrale više za konačnu razliku (81-69, 39. minut). Virtus je želeo najmanje deset poena plusa i to je postigao zahvaljujući trojci Teodosića. Na kraju bilo je 84-72 i Crvena zvezda je upisala treći uzastopni poraz pred gostovanje u Milanu za dva dana.

Osim predanog Vildose, bolji u našem timu bio je Dalibor Ilić ubeleživši 10 poena, 7 skokova i jednu asistenciju. No, sa dva raspoložena igrača Zvezda nikako nije mogla da ugrozi rivala, pa činjenica da razlika nije padala ispod 10 ne deluje čudno.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama