Košarka Košarka/Najava utakmica CZBG

Zvezdina jedina opcija – obuzdati Albin turbo ritam za prvu pobedu u Berlinu

Druga nedelja Evroliginog duplog programa vodi Crvenu zvezdu u Berlin, gde će u utorak od 20 časova pokušati da zabeleži prvu pobedu na gostovanju Albi.

Foto: Euroleague

Zvuči gotovo neverovatno, ali Crvena zvezda u svom evroligaškom učešću ima jedan od najslabijih skorova protiv nemačkog tima. I dok su velikani poput Armanija ili Makabija postali redovne mušterije Crvene zvezde, dotle je Alba nerešiva enigma. U osam međusobnih susreta, crveno-beli imaju tek jednu pobedu, onu iz 2015. godine u TOP16 fazi nekadašnjeg formata takmičenja.

Svaki susret sa ekipom iz Berlina ličio je jedan na drugi. Zvezda nije uspevala da izdrži Albin turbo ritam i redovno je padala. Prošlogodišnji susret u Beogradu je posebno pokazao nemoć Zvezde koja je konstantno jurila prednost Albe koja je na kraju komotno slavila sa 15 poena prednosti. I to nije najfrapantnije od svega, jer je na tom susretu nemački tim postigao tek 78 poena, imajući u vidu da je uglavnom Alba zatrpavala Zvezdin koš sa više od 90 poena.

Meč u utorak neće biti ništa lakši za crveno-bele. Alba je u sezonu ušla sa malim korekcijama tima, okosnica tima ostala je na okupu i pokušaće da dostigne plej-of za koji su prošle sezone falile dve pobede.  Nemački šampion je uzoran klub, koji je obezbedio zagarantovan ugovor u Evroligi. Klub je pokazao stabilnost jer je zadržao 13 od 15 igrača iz rostera, dok je treneru Izraelu Gonzalesu dao novi ugovor na još tri godine.

Šut je oružje broj jedan nemačkog tima. Naročito, oni su tim koji šutira najviše trojki u Evroligi sa 27,8 pokušaja van linije 6,75 metara, dok su sa 37,8 pokušaja za dva poena u donjem domu tabele po tom segmentu. Sa 37,4 uhvaćenih lopti po meču, Alba je najbolji skakački tim u dosadašnjem toku sezone. Plavo-žuti se mogu pohvaliti još jednim segmentnom, a to je da su tim sa najviše asitencija pošto ih imaju više od 22 po meču.

Džejlen Smit i Luk Sikma su glavni eksponenti Albinih napada. Maodo Lo iza sebe ima fantastičnu sezonu, a ove godine je započeo malo ispod prošlogodišnjeg nivoa. Lo je patio od povrede zgloba, a posle kraće pauze vrati se u meču protiv Reala i upisao 8 poena. Vrlo značajan u igri jeste i Tamir Blat. Izraelski bek je sjajno započeo sezonu i nosio je svoj tim u prvim utakmicama. Alba je sjajno startovala vezavši tri pobede, ali su usledila pet poraza pa je i za njih ovaj meč pod imperativom.

Meč u Berlinu sudiće trojac Sreten Radović, Emilio Perez i Tomaš Travicki.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama